Uitslagen Hoofdklasse heren 28 februari

Speelronde veertien, de eerste na de winterstop voor de mannen van de Hoofdklasse, levert een nieuwe koploper op in de vorm van Oranje Zwart. Nummer twaalf, Schaerweijde, won voor het eerst dit seizoen en kruipt richting plek elf. HGC verliest net als voor de winterstop en staat opnieuw een plekje af.

Schaerweijde Heren 1 - teamfoto - seizoen 15-16

Bloemendaal – Pinoké 1-1
Voor de winterstop werd gesproken over het herrezen Bloemendaal. Sinds de coachwissel, Russell Garcia ging en Laurence Docherty kwam, wonnen de Noord-Hollanders keer op keer. Het laatste duel voor het reces werd deze reeks doorbroken toen Bloemendaal verloor van Oranje Zwart. Bijna drie maanden later, wonnen de Mussen weer niet. Het thuisduel bleef steken op 1-1 tegen laagvlieger Pinoké. Doelpunten kwamen van Joost van den Vijfeijken en Tim Jenniskens.

Hurley – SCHC 1-3
Een knappe overwinning van SCHC op bezoek bij Hurleys ‘House of Pain’. Ploegen als Oranje Zwart, Kampong en Rotterdam delfden eerder het onderspit in het Amsterdamse Bos, maar Stichtse ging mooi met de zege aan de haal. Marc Schwarz en Thomas Vis (2x) scoorden voor de Bilthovense ploeg, dat naar de tiende plek stijgt.

Kampong – Amsterdam 4-2
Vlak voor de winterstop leek het door blessures geplaagde Kampong zijn draai weer gevonden te hebben. De Utrechters wonnen op de valreep van de nummer één van toentertijd HGC en zetten deze lijn voort in februari. Amsterdam was de tweede lijstaanvoerder op rij die door de blauwhemden verschalkt werd. Martijn Havenga, Robbert Kemperman en Constantijn Jonker vonden het net voor hun ploeg. Robert Tigges en Marco Pruyser deden datzelfde voor Amsterdam.

HGC – Rotterdam 1-2
HGC moet opnieuw een plekje op de ranglijst afstaan, dit keer na een verlies tegen Rotterdam. Tom Hiebendaal zette de Gazellen thuis op de Roggewoning nog wel op 1-0, maar treffers van Timmo Kranstauber en Mitch Darling maakten de Wassenaarse voorsprong ongedaan. Rotterdam blijft zesde.

Voordaan – Schaerweijde 0-1
Een heuse kraker onderin de ranglijst tussen provinciegenoten Voordaan en Schaerweijde. De Zeistenaren maakten het enige doelpunt van de middag en sleepten daardoor bovendien de eerste zege van dit seizoen in de wacht. Het geeft Schaerweijde de hoop die het nodig heeft om het gat van vier punten dat tussen hen en Voordaan resteert, in de overige acht wedstrijden te dichten.

Den Bosch – Oranje Zwart 0-3
De mannen van Den Bosch konden de feestelijke opening van het Stadion Oosterplas na de vrouwen geen vervolg geven. Den Bosch verloor met 0-3 van Oranje Zwart, dat de nieuwe nummer één van de Hoofdklasse is. Jelle Galema, Mink van der Weerden en Robert van der Horst maakten de Eindhovense doelpunten. Bij Den Bosch maakte Austin Smith na lang blessureleed zijn rentree.

Reageer

Contact Us