Uitslagen Hoofdklasse heren 3 april

Euforie bij de ploegen onderaan de ranglijst. Zowel hekkensluiter Schaerweijde als nummer elf Voordaan won hun wedstrijd dankzij een treffer in de laatste minuut. De bovenste twee ploegen wonnen ook, maar in tegenstelling tot de vrouwenhoofdklasse, moeten we bij de mannen nog even wachten op de officiële namen van de play-offploegen. 

Oranje Zwart – HGC 2-1
HGC kreeg in de laatste minuut tegen Oranje Zwart het deksel op de neus toen Bob de Voogd de winnende maakte. De ploeg van Jan Jorn van ‘t Land verloor daardoor voor de vierde keer in zeven wedstrijden. Ter vergelijking, in de twaalf wedstrijden daarvoor werd slechts één keer verloren. De Gazellen, ooit lijstaanvoerder, staan inmiddels vierde en moeten alle zeilen bij zetten om de play-outs veilig te stellen. De hete adem van Kampong (één punt) en Rotterdam (twee punten) voelen de blauwhemden in de nek. Oranje Zwart houdt dankzij de zege plek twee vast. Rob Reckers maakte het eerste doelpunt voor de Eindhovenaren. Gonzalo Peillat scoorde voor HGC.

SCHC – Amsterdam 2-5
Amsterdam wint weer voor de vierde keer op rij sinds de 1-6 zeperd tegen HGC. De Noord-Hollanders versloegen zondag SCHC met 2-5. Mirco Pruyser scoorde, het is voor de spits de achtste competitiewedstrijd op rij dat hij dat doet voor Amsterdam. Ingwer Wiese zette SCHC op gelijke hoogte, maar al snel maakte Justin Reid-Ross die remise ongedaan met een treffer. De koploper zette door en kwam via Pruyser, Max Sweering en Teun Rohof tot vijf doelpunten. Tim Drummond maakte nog een tweede voor SCHC, dat tiende blijft.

Pinoké – Schaerweijde 2-3
Rein van Lennep scoorde nog niet vaak dit seizoen, maar hij maakte zondag een wel heel belangrijke treffer voor Schaerweijde. De Zeister ploeg kwam op 0-1, maar zag vervolgens Pinoké de leiding nemen door goals van Philip Engelkens en Joost van de Vijfeijken. Tot de 62ste minuut bleef 2-1 de stand, toen Thijn Knetemann uit de strafcorner gelijk maakte. In de uiterste slotfase maakte Van Lennep er plots nog 2-3 van. Kostbare punten voor Schaerweijde, dat weliswaar laatste blijft, maar ook in het spoor blijft van nummer elf Voordaan. Pinoké blijft achtste en weet inmiddels dat die positie dit seizoen het hoogst haalbare zal zijn voor de Steekneuzen. Nu nog wat punten verzamelen om play-outs definitief te ontlopen.

Bloemendaal – Den Bosch 3-0
Bloemendaal won zondag slim van Den Bosch, dat zeker ook kansen kreeg op ‘t Kopje, met 0-3. Doelpunten waren van de sticks van Jasper Brinkman, Glenn Schuurman en Roel Bovendeert. De Mussen stijgen naar de derde plek op de ranglijst en zijn weer iets dichter bij de play-offs. Den Bosch blijft negende en ziet twee van de drie concurrenten onder zich punten pakken en in de buurt komen.

Hurley – Voordaan 1-2
Zesenzestig minuten lang bleef het scorebord leeg in Amsterdam. Hurley en Voordaan kwamen niet tot scoren totdat Adriaan Stolk mocht aanleggen voor een strafbal. De Voordaan-speler schoot raak vanaf de stip en de Groenekanners dachten de eerste zege sinds 13 november binnen te hebben. Martin Genestet leek het Voordaan-feestje te verstoren toen hij twee minuten later de gelijkmaker maakte. De slingers konden alsnog uit voor de ploeg van Marieke Dijkstra, want Bram Weers scoorde in de laatste minuut de winnende. Voordaan blijft elfde, maar kruipt dichter naar de veilige zone. Hurley staat zevende en zal daar hoogstwaarschijnlijk ook eindigen.

Rotterdam – Kampong 2-2 (hier nog een samenvatting)
De winnaar van het duel tussen Rotterdam en Kampong had zomaar de top vier kunnen betreden zondag door het verlies van HGC. Er kwam echter geen winnaar, de wedstrijd eindigde in 2-2. Kampong startte ontzettend scherp met een doelpunt binnen zestig seconden van Constantijn Jonker. Martijn Havenga deed daar in de 24ste minuut een schepje bovenop met een treffer uit een strafcorner. Rotterdam toonde veerkracht door de achterstand om te buigen naar een gelijkspel met goals van Timmo Kranstauber, uit een strafcorner, en Lukas Siebinga.

Comments (12)

 1. OranjeWit

  Wat is het ongekend spannend aan de top!

  Alle 6 ploegen maken nog kans op de play-offs. Er zijn er nog 4 toppers te spelen:

  Rotterdam – Amsterdam
  Bloemendaal – Kampong
  Bloemendaal – Amsterdam
  Rotterdam – OZ

  Als er geen verassingen plaats vinden, lijkt het er op dat Amsterdam, OZ en HGC 80% zeker zijn. Mocht Bloemendaal van Kampong verliezen, dan moet het van Amsterdam winnen om zich te kwalificeren voor de playoffs. Rotterdam en Kampong zijn beiden andere resultaten afhankelijk.

 2. OranjeWit2

  En als Bloemendaal gelijk speelt tegen Kampong is het vrijwel zeker, tenzij Rotterdam van Amsterdam en OZ weet te winnen.

 3. Wordt Galema nog geschorst op videobeelden?

  Het is ook elke week raak met die kerel

 4. Helemaal mee eens Bo, wat een onsportief figuur die Galema

 5. Als Kampong wint van Bloemendaal speelt het toch gewoon play-offs. Grote kans dat ze het dus halen. Bloemendaal en Amsterdam hebben zwaarste programma. Gaan samen uitmaken wie de 4e plek pakt. OZ, HGC en Kampong play-offs.

 6. Ik zei het vorige week al, Jelle loopt zo mega gefrustreerd rond. Hij speelt altijd wel met het mes tussen de tanden en dat mag ook, maar gaat ook vaak over de schreef. Misschien een idee voor dit heethoofd om eens met een (sport)psycholoog te praten. En zeker 1 wedstrijdje schorsen. Niet zo schandalig als Willemijn B., maar internationals hebben een voorbeeldfunctie en je moet er als KNHB gewoon een sanctie op hebben staan

 7. @Henk,

  Grappig dat je Kampong zeker in de playoffs zet en Amsterdam om een 4e ticket laat vechten met Bloemendaal?
  Amsterdam staat 7(!) punten voor op Kampong en zijn op gebied van gewonnen wedstrijden alleen nog bij te halen niet in te halen. Doelsaldo zwaar in het voordeel van Adam. Amsterdam heeft dus normaliter 1 gelijkspel in 3 wedstrijden nodig om een playoff ticket binnen te halen….Ik zou zeggen dat ze vrij goede papieren hebben.

 8. Kampong staat 3 punten achter op Bloemendaal en heeft een slechter doelsaldo (-9) wat ze niet meer in gaan halen. Ook heeft Kampong het eerste treffen verloren. Dus zelfs als Kampong van Bloemendaal wint, heeft Bloemendaal nog steeds de betere papieren.

 9. Voor de playyoffs als de playouts is het super spannend. Echt een super leuke competitie. Bij de vrouwen is het geen piep te bleven 🙁

 10. TOP competitie.

  Hoop dat Bloemendaal en HGC hun plekker behouden.
  Adam en OZ zijn al zeker voor mij.

  Inderdaad @Pieter, de vrouwencompetitie is gewoon saai.

 11. Top 4 heeft de beste papieren, waarbij Bloemendaal het het moeilijkste heeft. Als Kampong met 2 of 3 goals verschil van Bloemendaal wint, dan ligt het helemaal open omdat het doelsaldo dan erg dicht op elkaar komt, plus dat Bloemendaal nog tegen Amsterdam moet. Amsterdam is er praktisch gezien al, OZ heeft maar een lastige tegenstander, HGC moet het ook kunnen redden. Bloemendaal-Kampong en Amsterdam-Bloemendaal worden dus beslissend, tenzij er nog teams op vreemde manieren punten laten liggen (HGC heeft na de winterstop wel vreemde dingen gedaan, dus dat zou zo nog een keer kunnen gebeuren)

 12. BM, ja HGC heeft inderdaad verloren van de laatste.. Maar zoiets zal ze toch niet nog eens gebeuren, mag je aannemen.
  Maar ook heel dik gewonnen van de nummer 1.. We zullen zien, spannend!

Reageer

Contact Us