Uitslagen Hoofdklasse heren 6 maart

Speelronde vijftien in de mannenhoofdklasse leverde vooral grote uitslagen op. Het publiek langs de velden werd bij alle zes wedstrijden op minstens vijf doelpunten getrakteerd. De winnaars deden het allemaal zeer overtuigend: met minimaal drie doelpunten verschil.

HGC teamfoto 2015-2016

Schaerweijde – Kampong 1-4
Kampong won de derby met Schaerweijde met 1-4 en stijgt naar plek zes. De blauwhemden kennen derhalve een zeer succesvolle hervatting van de Hoofdklasse, vorige week wonnen de Utrechters ook van Amsterdam. Schaerweijde kan daarentegen de opsteker van een week eerder niet prolongeren. Jeugdspeler Jur van der Have maakte het enige Zeister doelpunt.

Amsterdam – HGC 1-6
Onder het toeziend oog van bondscoach Max Caldas en de televisiecamera’s liet HGC zich, met name in de tweede helft, van de beste kant zien. De Wassenaarse ploeg ging tegen Amsterdam in het Wagener Stadion met 1-2 de rust in. Tom Hiebendaal, Gonzalo Peillat en Mirco Pruyser maakten de goals voor rust. De Gazellen kwamen de kleedkamer ontketend uit. Binnen vijf minuten legde Rik van Kan de 1-3 en de 1-4 achter goalie Laurens Goedegebuure. Peillat maakte met een ziedend harde strafcorner de vijfde treffer en Goof van der Kamp bepaalde de eindstand op 1-6.

SCHC – Bloemendaal 2-5
Ook het duel tussen SCHC en Bloemendaal liet twee duidelijk verschillende helften zien. Voor rust leidde Stichtse, door doelpunten van Jeroen Wolters en een prachtige treffer van Leonard Posthumus Meyjes gingen de Bilthovenaren met 2-1 de kleedkamers binnen. Roel Bovendeert had eerder de score geopend voor Bloemendaal. Na rust kwamen de Mussen terug dankzij een aantal strafcorners. Glenn Schuurman maakte de 2-2 en Wouter Jolie scoorde kort achter elkaar de 2-3 en 2-4. Bovendeert was de laatste doelpuntenmaker van de dag.

Rotterdam – Hurley 5-1
Bij Rotterdam viel na een week van slecht nieuws, bekend werd dat Pirmin Blaak en Timmo Kranstauber de club na dit seizoen verlaten, flink te juichen. De Zuid-Hollanders wonnen met 5-1 van Hurley en zijn op de vijfde plek terug te vinden. Hidde Turkstra, Kranstauber en Mitch Darling scoorden voor rust. Martin Genestet pikte ook een doelpuntje mee voor de Amsterdammers. Jeroen Hertzberger en Simon Egerton schoten nog raak na rust.

Pinoké – Den Bosch 6-2
Pinoké boekte een opvallende uitslag door met ruime cijfers te winnen van Den Bosch. Wat de zege nog meer opluistert is dat de Steekneuzen de opponent van zondag passeren op de ranglijst. Pieter Sutorius, Lex Hoogeveen (2x), Gijs Wagenberg, Joost Rijksen en Wouter Brasem scoorden voor Pinoké. Sébastien Dockier was de enige die wat kon terug doen uit naam van Den Bosch, de Belg maakte twee treffers.

Oranje Zwart – Voordaan 5-0
Dankzij een zege op Voordaan houdt Oranje Zwart de koppositie vast en door het verlies van Amsterdam loopt de regerend landskampioen zelfs een beetje uit op de concurrentie. Hoofdklassetopschutter Mink van der Weerden haalde voor rust een 100% uit zijn drie strafcorners. Na de pauze legden Niek van der Schoot en Caspar van Dijk de bal ook in het Groenekanse doel.

Comments (3)

  1. Amsterdam is goed van slag zonder Annan…

  2. Wat gaat er gebeuren

    Ik ben heel benieuwd waar Scharweijde dit seizoen nog meer punten gaat halen, aankomend weekend spannend weekend voor het rechter rijtje, Voordaan-pinoke en SCHC den Bosch..

  3. SW vliegt er gewoon rechtstreeks uit

Reageer

Contact Us