Uitslagen hoofdklasse mannen 1 november

Speelronde tien voor de mannen in de Hoofdklasse en het tweede dubbelweekend. Bloemendaal profiteerde optimaal van de twee duels in drie dagen en entert de top vier alsof ze nooit ergens anders gestaan hebben. Kampong had een beduidend slechter weekend en dondert naar plek zeven.

Bloemendaal heren RV Hofman Vos

Pinoké – HGC 2-3
HGC beslist de wedstrijd in de laatste minuut tegen Pinoké. Natuurlijk zuur voor de Amsterdammers, die met een gelijkspel uit de play-outregio waren getreden. Voor HGC is de winst uiteraard lekker, de heren uit Wassenaar houden hun tweede plaats op de ranglijst goed vast. Bovendien zorgt de zesde winst op rij voor de Gazellen voor een inmiddels indrukwekkende reeks.

Oranje Zwart – SCHC 5-3
Oranje Zwart, zonder Bob de Voogd, had het lange tijd maar wat moeilijk met SCHC. Stichtse liet zoals zo vaak al deze competitie zien met alle ploegen in de Hoofdklasse mee te kunnen, maar bleef, tevens zoals we reeds vaker zagen, aan het eind met lege handen staan. Oorspronkelijk was de wedstrijd vlak, met slechts één doelpunt voor rust. Pas tegen het einde kregen beide teams opeens de beste mogelijkheden en scoorden ze samen nog zeven maal. Jelle Galema maakte twee goals.

Schaerweijde – Rotterdam 0-2
Het wordt benauwd voor Schaerweijde. De ploeg uit Zeist kreeg Rotterdam op bezoek, dat op een tegenvallende zevende plek stond voor het duel. Rotterdam speelde niet groots, maar het was voldoende om de hekkensluiter de achtste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Seve van Ass en Timmo Kranstauber maakten de goals voor de Zuid-Hollanders. Schaerweijde ziet Voordaan de afstand met een puntje vergroten, waardoor de zorgen is Zeist toenemen.

Amsterdam – Hurley 3-2
Nota bene Kenny Bain besliste de wedstrijd tussen Amsterdam en Hurley. De Schotse Amsterdammer, afgelopen zomer overgekomen van Hurley, maakte het derde doelpunt voor Amsterdam tegen zijn oude werkgever. De ploeg van Dirk Loots blijft derhalve ongeslagen. Hurley, dat na vrijdagavond brutaal de top vier enterde, valt daar zondag weer uit ten faveure van Bloemendaal.

Kampong – Bloemendaal 1-2
Door de 1-2 uitslag treedt Bloemendaal de top vier binnen, terwijl Kampong daar in de laatste weken keihard uit is gedonderd. Rogier Hofman was twee keer trefzeker voor de Mussen. Voldoende voor de winst, want Björn Kellerman wist slechts één keer te scoren voor Kampong. De Noord-Hollanders winnen voor de derde keer op rij, terwijl de Utrechters al voor de vierde maal in een reeks niet winnen.

Voordaan – Den Bosch 2-2
Den Bosch speelde gelijk tegen Voordaan en dat het zo ver kwam hadden de Brabanders vooral aan zichzelf te danken. De bezoekers kwamen op 0-2 door goals van Liam Ansell en Bram van Groesen, maar rommelden er in de tweede helft op los. Hidde Baron maakte de aansluitingstreffer en daarna kregen de Groenekanners diverse mogelijkheden op de gelijkmaker, die er wonderlijk genoeg niet kwam. Vlak voor tijd deed Baron het toch nog voor zijn ploeg.

Comments (3)

 1. Een competitie vol verrassingen.
  Hurley zeker een van de revelaties. Knap wat deze ploeg zonder sterren presteert. Maakt het met goede teamtactiek elke tegenstander lastig.
  Voordaan pakt ook verrassende punten. Heeft veel minder kwaliteit in huis dan Hurley. Maar succes is vergelijkbaar.

  Kampongs galacticos stellen natuurlijk nog teleur. Hopelijk wordt het geen slachtoffer van gebrekkige focus van internationals in een jaar voor de spelen. Want 2e helft zal Kampong een stuk beter moeten presteren om een nieuwe gooi te doen naar de Landstitel.

  Ook bij R’dam loopt het nog niet zoals het hoort. Minder individuele kwaliteit dan afgelopen jaren en een team dat weinig vastigheid in hun spel lijkt te hebben.

  HGC verrast misschien nog wel het meest. Petje af voor debuterend coach vh Land. Die durft te innoveren en maximaal presteert met zijn team.

 2. Chapeau Bloemendaal! Dit is de eerste topper in lange tijd die is gewonnen, knap hoe ze de knop mentaal hebben omgezet in korte tijd. Als nu de strafcorner nog gaat lopen gaan ze weer bovenaan meedoen. Hoop dat ze dit tegen Amsterdam vol kunnen houden.

 3. Hurley inderdaad de grote verassing, geen internationals maar een heel sterk team.
  Een niet te onderschatten ploeg met een prima keeper, creatieve achterhoede, degelijk middenveld en Plat + Genestet voorin die het verschil maken.

  Dat resulteert dan in winnen van kampong op vrijdag en tot de laatste seconde spannend houden tegen Amsterdam.

  Ben heel benieuwd waar hurley dit jaar eindigt.

Reageer

Contact Us