Uitslagen hoofdklasse mannen 11 oktober

Tien ploegen in de mannenhoofdklasse zijn toegekomen aan speelronde zes. Amsterdam en Oranje Zwart werken hun duel, wegens internationale verplichtingen van de Noord-Hollanders, af op vrijdagavond vijf dagen later. De overige tien ploegen sloegen wel vertrouwd af op zondag 14.45. Het leverde 18 doelpunten, één remise, twee thuiszeges en twee thuisnederlagen op.

HGC teamfoto 2015-2016

 

HGC – Schaerweijde 4-0
HGC pakt door tegen Schaerweijde, boekt de tweede zege op rij en kom de top vier binnen op de ranglijst. Wie anders dan Gonzalo Peillat bracht zijn ploeg vlak voor rust op 1-0. Jorrit Croon, opnieuw Peillat (nummer elf van het seizoen) en Yorick van der Vis scoorden in het tweede bedrijf voor de Gazellen. De Zeister mannen bleken niet in staat het de opponent, zoals een week eerder wel bij Amsterdam lukte, moeilijk te maken.

Bloemendaal – Hurley 1-1
Bloemendaal is thuis met een ongelukkige reeks bezig. Na een verliespartij tegen Oranje Zwart speelden de Mussen gelijk tegen SCHC en zondag ook tegen Hurley. Normaal gesproken haalt Bloemendaal beter resultaten op ’t Kopje, deze laten in het seizoen 2015-2016 nog op zich wachten. Tim Jenniskens zette zijn ploeg op slag van rust op voorsprong. Zes minuten voor tijd scoorde Stijn Jolie de gelijkmaker tegen de ploeg van zijn oudere broer Wouter. Hurley vinden we nu terug op de zesde plek, Bloemendaal staat achtste.

Den Bosch – Rotterdam 1-3
De vroege voorsprong voorspelde een mooie middag aan de Oosterplas, maar de Bossche formatie zag Rotterdam toch de zege naar zich toe trekken. Twee treffers van Simon Egerton en één van Timmo Kranstauber velden het vonnis over de Brabanders, die daarmee de eerste thuisnederlaag van het seizoen lijden. Rotterdam vinden we terug op plek vijf, terwijl Den Bosch zakt naar de zevende plek.

Voordaan – SCHC 1-2
Een derby met lading. De ploegen Voordaan en SCHC troffen elkaar al vaker, maar dan op een niveautje lager. In het verleden waren de Groenekanners vaak de meerdere van Stichtse, maar dit keer waren de bezoekers sterker. De Bilthovense ploeg pakte donor goals va Max Kuppens en Leonard Posthumus Meyes aan beide kanten van de rust een 0-2 voorsprong. Thijs Wientjes’ aansluitingstreffer kreeg geen Voordaans gevolg. SCHC stijgt door de eerste overwinning naar plek negen op de ranglijst, een positie die aan het eind van het seizoen betekent dat play-outs ontlopen worden.

Kampong – Pinoké 5-0
Een zware uitwedstrijd voor Pinoké, een relatief makkelijke middag voor Kampong op sportpark Maarschalkerweerd. Rutger Marres en Philip Meulenbroek vonden als eerste het net in Utrecht. Later breidden internationals Robbert Kemperman, Constantijn Jonker en Sander de Wijn de score uit naar 5-0. Kampong is koploper van de hoofdklasse. Pinoké bekleedt plek tien.

Comments (11)

 1. Simon Bikels

  Gaaf dat HGC weer wint, goede ploeg met een echte leider als Van der Linden. Verder zijn Tom Hiebendaal & Tristan Algera goed voor het team. Leuke jongens, leuke ploeg!!

  Wie gaat Bloemendaal wakker schudden?

 2. Floppieenteun

  Vrees dit seizoen niemand:-).

  De visie is te wisselend. Goede zetten (o.a. belangrijke spelers vastleggen voor meerdere jaren, aantrekken Fuchs en Brinkman) worden afgewisseld met zwakke zetten (o.a. Garcia de hand boven het hoofd houden en niet snel genoeg doorselecteren)

  Aangezien Bloemendaal dit seizoen waarschijnlijk toch voor plaats 5 a 6 gaat spelen, zou Bloemendaal er goed aan doen om per direct voor een nieuwe coach te kiezen(De Nooijer, Bovelander, Lammers, Caldas en/of v/d Heuvel).

  Deze nieuwe topcoach zou al direct kunnen beginnen met het smeden van een team wat volgende seizoen weer als titelfavoriet (lang geleden) de competitie ingaat.

  Met b.v. Lammers als trainer, en de al voor volgende seizoen aangetrokken Fuchs (volgens hockeykenners de beste spits van de wereld), wordt het bovendien voor (potentiële) toppers steeds aantrekkelijker om voor Bloemendaal te kiezen. Taak voor de beleidsbepalers om deze spelers dan in een vroeg stadium vast te leggen.

  Een paar goede keuzes, en je bent weer voor jaren de te kloppen ploeg in de hoofdklasse. Zo simpel is het.

 3. Helemaal mee eens. Ben benieuwd.
  Zal het zelf erg leuk vinden als De Nooijer het zou worden.
  Maar als wij kijken naar Bloemendaal, is het dan niet tijd om voor een Schuurman, Van Puffelen of Bovendeert om meer op te staan, zowel buiten als op het veld? Neem als voorbeeld Mooij, hoe hij het bij Amsterdam doet.

  Vind het wel jammer dat Bloemendaal het minder doet. Zou graag terug gaan naar de tijd dat Bloemendaal oppermachtig de titel binnen sleepte. maar goed…

  @Simon Bikels, HGC doet het goed. Sterke comeback vorige week tegen Hurley. Deze week de wedstrijd niet kunnen zien, maar tegen Hurley wel. Mooi de veerkracht die zij hadden getoond.
  Hiebendaal is inderdaad een sterke factor in de aanval van HGC. Jammer dat hij de aansluiting naar de trainingsgroep van RIO niet heeft gehaald, had hem er zelf wel bij gehaald. Daarnaast is het een leuke jongen buiten het veld, hoor ik dan van mijn Dochters 😉
  Algera is sterk achterin, valt niet extreem op, maar staat er wel altijd.
  Denk dat HGC ons nog gaat verbazen met misschien wel een vierde plek. Dit in combinatie met het afgezwakte Rotterdam en Bloemendaal in mijn ogen.

  en Hurley dan? Erg leuk om te zien dat een club, dat gepromoveerd/gedegradeerd/gepromoveerd, nu een stabiele factor is in de Hoofdklasse.

  Pinoke is de stabiliteit alleen een beetje zoek…

 4. Bloemendaal moet even de arrogantie dumpen en gewoon even keihard er voor gaan knokken. Mis een beetje de vechtersmentaliteit. Vandaag zag ik dat meer bij Hurley. Proficiat met 1 punt Hurley. Verwachting is dat Hurley 5/6 word. Erg goed voor een ploeg met weinig budget etc.
  Victor Plat even goed in de gaten houden, erg goed en stabiel.

  Pinoke.. tja.. erg jong.. Aanvoerder is zelf net 21… gemiddelde leeftijd komt niet boven de 22.. hoop dat ze het redden dit jaar…

  LeoDS –> Goed om te horen dat Hiebendaal het buiten de lijnen ook goed doet. Vernomen dat hij al jaren een vriendin heeft, dus misschien een teleurstelling voor je dochters.

  Daarnaast sluit ik mij bij jou aan dat HGC nog verassen met een 4e plek, het is hun gegund.

 5. @floppieteun,

  Op basis van wat zou je de Nooijer hoofdcoach van de heren maken? Omdat hij een groot spelers was ? Ben je dan automatisch een topcoach? Hij is een aantal wedstrijden onderweg als assistent denk dat er nog heel veel te leren valt. Verder kom je met Bovenlander ? Die heeft een keer 2 wedstrijden in de play-offs gecoacht , dus ook hier op basis van wat is hij dan nu een goede coach? Lammers? Die is gestopt. Waarom zou Vd heuvel weggaan bij OZ dichtbij huis en een goede ploeg, Caldas die zal als bondscoach meer verdienen als clubcoach dus waarom zou hij dat gaan doen?

  De competitie is 5 wedstrijden onderweg en Bldaal is niet al te sterk begonnen dat ziet iedereen maar het staat nog steeds maar 2 pt achter op een play-off plek, dus lijkt me allemaal wat vroeg om nu al conclusies te trekken.

 6. Lieke van de brink

  Schaerweijde en Pinoke zijn nog te zoekend. Maak mij grote zorgen om Pinoke. Inderdaad veels te jong, waardoor er ervaring mist. Verkeerde aankopen gedaan een paar jaar geleden? Chinezen in plaats van Jong Nederlands talent. jaja, weet dat er een goede doorstroom van de jeugd van Pinoke naar zowel Dames als Heren 1 is, maar daarmee ga je het in de hoofdklasse niet mee redden.
  Ik denk dat het bij Schaerweijde wat professionaliteit mist.. Jongens die nog niet echt volwassen zijn terwijl zij al jaren in de Hoofdklasse mee spelen (Hemminga, Dullemeijer etc.) Talentvolle jongens, maar missen net het laatste stapje.

  Goed van Hurley en SCHC dat zij punten pakken tegen ‘betere’ teams.
  Bloemendaal moet zich even herpakken. Ben ervan overtuigd dat die de play-offs gewoon gaan halen dit jaar. Helaas zal HGC het dan niet halen. Terwijl ik het HGC misschien wel het meest gun van de hele hoofdklasse. Stralen echt wat uit als ploeg. Vind dat Floris (red. Van der Linden) zijn team goed op sleeptouw neemt. Is natuurlijk makkelijk als je goede spelers hebt.
  Helemaal mee eens dat Algera van groot belang is. Een naam dit niet altijd meteen genoemd word, maar zeker wel belangrijk is.
  Ja Hiebendaal.. 2x als Talent gekozen. Inderdaad een van de betere spelers van de hoofdklasse. Als HGC de play-offs weer niet houdt, zou hij dan blijven? Of de stap naar Amsterdam maken (waar hij studeert) Ben benieuwd. Jong genoeg om na Rio de stap naar Oranje goed te maken, misschien is het dus een logische keuze om naar Amsterdam te gaan. Dat zullen wij zien.
  Grappig dat zijn liefdesleven even besproken word.. volgens mij klopt het alleen niet..
  Naast Algera en Hiebendaal moeten wij Rik van Kan niet vergeten. Snelle jongen, die net als Algera niet opvalt maar van grote waarde is.

  Nieuwe Coach bij Bloemendaal? nieuwe mentaliteit denk ik eerder

 7. De competitie is 6 wedstrijden oud. De teams lijken redelijk aan elkaar gewaagd.
  HGC heeft 7 verliespunten. Ruim winnen van Sweijde is prima, 3-5 winnen van Hurley zegt veel over de verdediging. Net zoals de krappe overwinning 4-5 op promovendus SCHC. Puntjes tegen HGC en Amsterdam (allebei thuis) zijn okay. Maar maakt je geen topper. HGC is al jaren en dit jaar ook weer een subtoppper die niet definitief kan aanhaken bij de top.

 8. Floppieenteun

  @Leo DS,

  Schuurman ontwikkelt zich enorm goed, zie ook z´n uitverkiezing voor Oranje. Is daar zelfs een vaste waarde aan het worden. Bovendeert en van Puffelen ontwikkelen zich veel minder snel dan verwacht. Net als Aarts, Vos, Beekmans en van Doorn, spelers die momenteel wekelijks meehobbelen en niets toevoegen(ondanks dat ze wel degelijk veel talent hebben). Garcia haalt hier dus zeker niet het maximale uit, en blijft bovendien volharden in het opstellen van de Groot (wat verder haast niemand bij Bloemendaal begrijpt).

  Ben het met je eens wat Hiebendaal aangaat. Prima speler (zal op termijn inderdaad naar Amsterdam of Bloemendaal gaan). Net als: Algera, v/d Kamp, van Kan, v/d Linden, v/d Ven en Peillat. Denk dat HGC een mindere selectie heeft dan Bloemendaal. De coach laat z´n team wel op 110% spelen, tegen de 70% die Bloemendaal momenteel laat zien.

  @Vraag,

  Bedoel er mee te zeggen dat Bloemendaal in mijn ogen toe is aan een absolute topcoach. Denk dat Lammers en de Nooijer het meest realistisch zijn. Een mooier moment om bij Bloemendaal in te stappen is er haast niet. Al te lang geen prijs meer gewonnen, veel talenten, veel topspelers, een wereldspeler die al voor volgend seizoen gehaald is, en ongetwijfeld mogelijkheden om meer goede spelers te halen. Andere opties: de Nooijer & Brinkman (duo) en Oltmans.

  @Lieke,

  Ben er nog niet zo overtuigt van dat Bloemendaal zich zo snel gaat herpakken. OZ, Kampong en Amsterdam zijn dit seizoen een maatje te groot. Rotterdam heeft een vergelijkbare selectie maar tevens een coach (Wolff) die het maximale uit z´n spelersgroep haalt. Blijft een strijd over met HGC om plaats 5.

 9. @floppieteun, Lammers heeft na het teleurstellende WK in Denhaag, zijn contract ingeleverd en gezegd dat hij niet meer zal gaan coachen. Verdient met presentaties natuurljk ook veel meer dan als hockey coach.

  Je heb het over een topcoach dan komt Teun natuurlijk al helemaal niet in aanmerking is net 6 wedstrijden onderweg als assistent bij de dames van
  Bldaal.

  De andere opties zijn natuurlijk ook totaal niet realistisch.

 10. @floppie, ik heb het hier al meerdere malen aangehaald, Bloemendaal is gestaag op weg naar een plaats aan de onderkant van de hoofdklasse. je kan niet blijven kopen en kopen. grote Nederlandse spelers gaan er niet meer spelen. het is gewoon een dorp, dus is het onmogelijk concurreren met Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. verder niet erg, maar ze zouden zomaar KZ achterna kunnen gaan. op zondagen is het al een uitgestorven bende daar…

 11. KZ, Laren, HGC, Bloemendaal…

Reageer