Uitslagen hoofdklasse mannen 25 september

De eerste vrijdagavondwedstrijden voor de hoofdklassemannen. Koplopers Amsterdam en Oranje Zwart wonnen opnieuw, beide met ruime cijfers. Schaerweijder en Pinoké staan aan de andere kant van de ranglijst en blijven vooralsnog puntloos. Bij de wedstrijden van Rotterdam en Hurley zat het venijn in de staart.

Hurley_Heren1_150918_kbf-32

Amsterdam – Kampong: 4-1

Amsterdam is flink op stoom. Dat bleek al uit de vorige twee wedstrijden, maar nu lieten de hoofdstedelingen het ook tegen een  hoger aangeslagen team zien. 4-1 tegen Kampong is werd het in het Wagener Stadion en Amsterdam kan spreken over een voortvarende eerste drie duels. Zestien doelpunten voor en vier tegen zijn klinkende cijfers. Play-offkandidaat Kampong vinden we voorlopig terug op een zevende plek.

Schaerweijde – Voordaan: 0-4

Eén van de vele mooie Utrechtse derby’s van dit seizoen werd een prooi voor promovendus Voordaan. Strafcornerkanon Adriaan Stolks vizier stond scherp, hij maakte drie van de vier Groenekanse doelpunten. Ook Bram Weers schoot raak voor de gastheren. Schaerweijde blijft met lege handen achter.

Oranje Zwart – Den Bosch: 7-2

Op de competitiestart van Oranje Zwart valt voorlopig ook nog niks af te dingen. De Eindhovenaren wonnen reeds drie keer, in de Brabantse derby werd Den Bosch het laatste slachtoffer. Wie aan de Charles Roelslaan even niet oplette zo op de vrijdagavond , had zomaar drie doelpunten kunnen missen. Z’ers Benjamin Stanzl en Rob Reckers en Bosschenaar Sebastien Dockier scoorden al in de openingsfase. Vak voor rust maakte veteraan Reckers er 3-1 van. Na de rust trok de thuisploeg de wedstrijd volledig naar zich toe.

 

Rotterdam – HGC: 1-0

Seve van Ass was goud waard voor zijn ploeg Rotterdam. De international maakte het enige doelpunt in de wedstrijd tegen HGC, één van de voornaamste concurrenten om de play-offplekken, in de 53ste minuut. HGC leed hiermee de eerste seizoensnederlaag, terwijl Rotterdam nog ongeslagen blijft. De havenstedelingen staan met zeven punten derde, achter Oranje Zwart en Amsterdam. De Gazellen staan voorlopig zesde, de plek waar ze het seizoen 2014-2015 eindigden.

Pinoké – Bloemendaal: 1-2

Pinoké speelde een sterke tweede helft, maar het bleek onvoldoende om de opgelopen schade uit de eerste helft te herstellen. Bloemendaalse Glenn Schuurman en Rogier Hofman zetten de bezoekende Mussen in Amsterdam op een 0-2 voorsprong. De aansluitingstreffer volgde na rust dankzij een rake strafcorner van Joost van de Vijfeijken. Bloemendaal staat vierde, met zes punten uit twee duels. Pinoké wacht nog op de eerste punten.

SCHC – Hurley: 2-4

Opnieuw kreeg SCHC het deksel op de neus. De Bilthovenaren pakten zondag nog knap een punt tegen Rotterdam, maar tegen Hurley liet de promovendus net als tegen HGC de wedstrijd in de slotfase uit de vingers glippen. Thomas Vis zette de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar de bezoekers kwamen even zo vaak terug. Het had er alle schijn van dat 2-2 de eindstand zou worden, tot Stijn Jolie twee minuten voor tijd Hurley op 2-3 bracht. Met nog luttele seconden te spelen werd het zelfs 2-4 voor de Amsterdammers.

Reageer