Uitslagen hoofdklasse mannen 27 september

Twee dagen na speelronde drie mochten de mannen in de hoofdklasse alweer aantreden. Ze kwamen alle twaalf tot scoren, dit resulteerde in 33 treffers. Koploper Amsterdam liet punten liggen tegen HGC, terwijl Oranje Zwart tegen Voordaan in de slotfase wel won. Onderin verandert er weinig, Pinoké en Schaerweijde zijn ook na vier wedstrijden puntloos.

OZ EHL Arminen Galema MdW

Kampong – Schaerweijde 3-1
Schaerweijde kent geen beste competitiestart. Vrijdag werd verrassend ruim verloren van promovendus Voordaan. Twee dagen later konden de Zeistenaren het ook niet bolwerken tegen die andere streekgenoot Kampong: 3-1. Resultaat na vier duels: nul punten voor Schaerweijde. Kampong staat vijfde.

HGC – Amsterdam 2-2
Amsterdam liep uit naar 0-2, maar HGC kwam terug. Het eerste puntverlies voor de Noord-Hollanders in deze competitie. HGC heeft het vooralsnog niet makkelijk, het won enkel op het nippertje van SCHC deze jaargang. De Gazellen staan voorlopig op plek acht, terwijl ze willen meedoen om de play-offplekken.

Voordaan – Oranje Zwart 3-4
Voordaan deed het ontzettend goed tegen landskampioen Oranje Zwart, maar blijft thuis is Groenekan desalniettemin achter met lege handen. Jelle Galema was de redder van de Eindhovenaren, hij scoorde in de uiterste slotfase de winnende, terwijl OZ op dat moment juist met een man minder stond door het wegsturen van Robert van der Horst.

Den Bosch – Pinoké 4-3
Pinoké moet in ieder geval nog een week wachten op de eerste competitiepunten. De Steekneuzen kwamen twee maal op voorsprong, maar Den Bosch toonde veerkracht na de goals van Wouter Brasem en Joost van de Vijfeijken. De debuterende Liam Ansell kreeg een strafbal toegewezen na rust, waaruit Milan van Baal de 3-2 maakte. Sébastien Dockier besliste de wedstrijd. De laatste treffer van Dennis van Warmerdam was niet voldoende voor een puntje van Pinoké.

Bloemendaal – SCHC 2-2

Promovendus SCHC heeft deze competitie nog niet gewonnen, maar verrast keer op keer. In het eerste duel waren de Bilthovenaren al dichtbij een punt tegen HGC. Tegen Hurley werd vrijdag verloren, maar eerder pakten de Stichtse hockeyers een puntje tegen Rotterdam. Precies dat deed SCHC zondag op bezoek bij Bloemendaal ook. Marc Schwarz zette zijn ploeg op zowel 0-1 als 0-2. Wouter Jolie vóór, en Thierry Brinkman na rust zette de Mussen, de huidige nummer vier, op gelijke hoogte.

Hurley – Rotterdam 5-2
Hurley staat na vier wedstrijden derde met drie gewonnen wedstrijden, want de Amsterdammers waren ook veel sterker dan het bezoekende Rotterdam. De overwinning hadden de gastheren met name te danken aan het scherpe vizier van Victor Plat, die drie keer scoorde. Ook Stijn Jolie en Luuk van Duren scoorden voor de Noord-Hollanders, Timmo Kranstauber en Jeroen Hertzberger maakten de Rotterdamse doelpunten.

 

Reageer