Uitslagen hoofdklasse mannen 30 oktober

Puntverlies van de koploper, de hekkensluiter pakt een duur punt en een nieuwkomer in de top vier. Speelronde negen van de Hoofdklasse op de vrijdagavond van 30 oktober had voldoende verrassingen in petto.

Kampong Hurley Heren MdW Luijkx

SCHC – Schaerweijde 1-1
Schaerweijde leek tegen provinciegenoot SCHC die gewilde eerste overwinning binnen te slepen. De Zeistenaren kregen een strafbal toegewezen, die Thijn Knetemann verzilverde. In het verloop van de eerste helft kreeg SCHC nauwelijks kansen op de 1-1. Na rust waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers, doch kwam juist toen Stichtse met de gelijkmaker. Thomas Vis pushte raak. Vervolgens kreeg de thuisploeg kansen op de 2-1, maar de remise bleek een feit. Schaerweijde komt iets dichterbij nummer elf Voordaan. SCHC klimt over Pinoké heen naar plek negen.

Pinoké – Oranje Zwart 2-3
Jelle Galema zette Oranje Zwart al in de vierde minuut op 0-1 op bezoek bij Pinoké. De thuisploeg vuurde direct terug met een treffer van Dennis Warmerdam. Marlon Landbrug leek de ruststand op 2-1 te bepalen, maar vlak voor het pauzesignaal schoot Niek van de Schoot de gelijkmaker binnen. Rob Reckers’ doelpunt in de 40ste minuut was de beslissende. De nederlaag zet Pinoké terug naar plek tien, Oranje Zwart blijft derde.

Den Bosch – HGC 3-4
Niet voor het eerste dit seizoen HGC een duel beslist in de slotfase en dat Den Bosch het in deze periode juist verliest. Het is de derde nederlaag voor de Brabanders op rij, die momenteel achtste staan. HGC blijft tweede. De Gazellen gaven een 0-2 voorsprong uit handen en lieten Den Bosch zelfs de leiding nemen. Late doelpunten van Ben Arnold en Gonzalo Peillat bepaalden de eindstand op 3-4.

Bloemendaal – Voordaan 7-0
Bloemendaal heeft de vertrouwde vorm weer terug, zo lijkt het. De Mussen wonnen voor de tweede keer op rij en Voordaan had geen schijn van kans op ‘t Kopje. Roel Bovendeert was de gevierde man, hij maakte vier van de zeven Noord-Hollandse doelpunten. Zo staat Bloemendaal opeens weer gewoon vijfde op de ranglijst. Voordaan blijft elfde.

Hurley – Kampong 3-1
Hurley betreedt de top vier dankzij een zege op Kampong, dat tot vrijdagavond nog op die positie te vinden was. De Utrechters kennen een negatieve reeks, met slechts twee punten uit de laatste drie duels. Inmiddels staan de blauwhemden zesde. Niek Collot d’Escury scoorde twee keer voor Hurley. In eerste instantie maakte Sjoerd de Wert gelijk, maar na het tweede Amsterdamse doelpunt lukte dat niet nog een keer. Martin Genestet gooide met zijn goal de wedstrijd op slot.

Rotterdam – Amsterdam 2-2
Rotterdam en Amsterdam spelen gelijk, maar Amsterdam juichte het hardst na het eindsignaal. De lijstaanvoerder pakte de leiding door een goal van Kenny Bain. Johan Björkman en Timmo Kranstauber draaiden de rollen om in het voordeel van Rotterdam. 2-1 leek de eindstand te worden, totdat Mirco Pruyser in de laatste seconden de 2-2 binnen werkte. Rotterdam duikelt naar plek zeven. Amsterdam is nog altijd ongeslagen.

Reageer