Uitslagen hoofdklasse mannen 4 oktober

En ook de mannen speelden de vijfde wedstrijd van het seizoen. Op dierendag leed Oranje Zwart de de eerste nederlaag van het seizoen, pakte Schaerweijde de eerste punten en zegevierde Pinoké voor het eerst. SCHC was weer dichtbij een overwinning, maar zag in de laatste minuten Den Bosch voorbij komen.

Pinoké 2015-2016

SCHC – Den Bosch 1-2
Ongelooflijk maar waar. Stichtse zag wederom een wedstrijd in de slotfase uit handen glippen. Leonard Posthumus Meyjes zette de thuisploeg al vroeg op 1-0 en lange tijd bleef dat de stand op het scorebord. In de laatste minuten van de wedstrijd zetten Julien van den Nieuwenhuijzen en Sébastien Dockier het bezoekende Den Bosch echter op 1-2. SCHC blijft op twee punten staan en staat elfde. Den Bosch stijgt naar plek vijf.

Pinoké – Voordaan 3-0
Een relatief makkelijke middag voor Pinoké, dat voor zondag nog geen punten had verzameld. In eigen huis tegen provendus Voordaan verliep de wedstrijd soepeltjes voor de Amsterdammers. Philip Engelkens, Joost Rijksen en Gijs van Wagenberg scoorden voor de Steekneuzen. Voordaan-goalie Jan de Wijkerslooth stopte nog een strafbal. Pinoké klimt dankzij de eerste zege naar plek negen, de Groenekanners staan een positie daaronder.

Oranje Zwart – Kampong 3-4
Een mooi en belangrijk duel in de top van de hoofdklasse. Oranje Zwart, nog zonder puntverlies, maar ook zonder Bob de Voogd die de komende zes weken niet inzetbaar is door een hamstringblessure, ontving Kampong in Eindhoven. De bezoekers liepen weg naar 0-3 en leken op rozen te zitten. Mink van der Weerden leek de eer te redden voor OZ, maar zijn treffer bleek het startschot voor een Brabants slotoffensief. Philip Meulenbroek maakt het vierde en zo bleek later, beslissende doelpunt voor de Utrechters. OZ blijft koploper in de hoofdklasse, Kampong volgt op plek drie met twee punten minder.

Schaerweijde – Amsterdam 4-4
De mannen van Schaerweijde zijn van de hatelijke nul af dankzij een remise tegen Amsterdam. Het leek er lange tijd op dat de Zeistenaren zouden zegevieren, de thuisploeg leidde met 4-3 door doelpunten van Allistar McLennan, Leon Hemminga, Thijn Knetemann en Dominic Aarts. Vlak voor het einde forceerde Amsterdam toch de gelijkmaker in de Kuil. Schaerweijde sluit de ranglijst af, Amsterdam staat tweede.

Hurley – HGC 3-5
Hurleys House of Pain leverde de Amsterdammers zondag geen succes op. Andermaal was het Gonzalo Peillat die het oordeel velde, zondag maakte de Argentijn drie doelpunten en staat nu op negen totaal. Hurley had in de eerste helft een achterstand omgebogen naar een voorsprong dankzij goals van Stijn Jolie en Thom Hayward. Toen Luuk van Duren de derde maakte, leek het een mooie middag voor de thuisploeg te worden. HGC kwam toch terug en bepaalde de eindstand zelfs op 3-5.

Rotterdam – Bloemendaal 1-1
Lange tijd stond Rotterdam voor tegen Bloemendaal. Simon Egerton had zijn ploeg op 1-0 gezet en de Rotterdammers verdedigden die voorsprong met verve. Thierry Brinkman bepaalde de eindstand echter op 1-1. Beide ploegen zullen niet tevreden zijn met het resultaat. Rotterdam staat teleurstellend achtste, Bloemendaal vinden we terug op plek zes.

Reageer