Uitslagen hoofdklasse vrouwen 1 november

Mooie potjes in de Hoofdklasse. Bijna alle wedstrijden op het programma gingen tussen tussen teams die op papier elkaar nauwelijks ontliepen. Het ene duel deed de status van het affiche eer aan, terwijl andere wedstrijden beduidend minder spannend bleken.

Laren Amsterdam Hoog Willemijn Bos RU

SCHC – MOP 5-1
Op papier was het duel tussen SCHC en MOP spannende dan in de praktijk. MOP, nummer vijf op de ranglijst, ging op bezoek bij de nummer vier in Bilthoven. Stichtse nam direct het initiatief en hield de hele wedstrijden de regie over het spel. Claire Verhage scoorde twee maal, Maike Stöckel, Caia van Maasakker en Emilie Mol één keer. De Vughtse treffer was enkel voor de eer.

Pinoké – Oranje Zwart 1-2
Pinoké en Oranje Zwart stonden voor het duel gelijk in punten in de onderste regionen van de Hoofdklasse. De winst op zondag kon aan het eind van de rit dus wel eens cruciaal blijken. De Brabanders gingen er dankzij goals van Valerie Magis en Fleur Broers met de zege vandoor. Frederique Malefason scoorde nog wel voor de Amsterdammers. Pinoké zakt naar de elfde plek, terwijl OZ omhoog klimt naar plaats acht.

Den Bosch – hdm 2-1
Den Bosch had het waar wat moeilijk met het bezoekende hdm. De bezoekers namen in de eerste helft de leiding via een goal van Fay van der Elst. Maartje Paumens strafcorner liep beduidend minder dan in de laatste wedstrijd, maar het was desalniettemin de captain die voor de gelijkmaker tekende. Lidewij Welten besliste uiteindelijk het duel, waardoor Den Bosch met de schrik vrij kwam aan de Oosterplas. Zuur voor hdm, de ploeg van Erik van Driel zakt ondanks het goede spel naar plek negen.

Bloemendaal – Push 3-1
Hoop op de eerste competitiepunten voor Push, toen Kiki van der Kreek de ploeg uit Breda op een vroege voorsprong zette tegen Bloemendaal. Tegen de nummer elf van de ranglijst hoopten de Brabanders eindelijk van de hatelijk nul af te komen. Een kwartiertje was de eerste driepunter virtueel in de tas, toen maakte Josien Galama de gelijkmaker. Na rust bleek de hoop op Bredase punten ijdel, Melle Spruijt en Ekki Lemmink bepaalden de eindstand op 3-1 voor Bloemendaal.

Hurley – Kampong 1-1
Hurley en Kampong bleken net zo aan elkaar gewaagd als de stand deed vermoeden. Karlijn van der Linden zette de Utrechters op 0-1 uit een strafcorner. De thuisploeg maakte gelijk doordat Lisa Visser een strafbal koelbloedig afrondde. Kampong staat nu op basis van doelsaldo vijfde met elf punten, evenveel als MOP en Hurley. Maar het gat met de nummer tien, die aan het eind van het seizoen play-outs speelt, is slechts drie punten.

 

Laren – Amsterdam 1-1
De kraker van zondagmiddag was natuurlijk het duel tussen de nummer één en twee van de ranglijst: Laren – Amsterdam. De thuisploeg staat op basis van doelsaldo boven de hoofdstedelingen. Dit bleef na zondag het geval, want de dames van de Noord-Hollandse ploegen hielden elkaar in evenwicht. Beide teams scoorden uit de strafcorner: Eva de Goede voor Amsterdam, Lieke van Wijk voor Laren.

Comments (5)

 1. Aan de foto’s van René Broekman te zien, was DvdH vandaag niet op het veld te bewonderen. Iemand enig idee waarom? Geblesseerd, ziek?

 2. hdm keepster Julia Remmerswaal liet gisteren tegen Den Bosch opnieuw zien dat zij niet zou misstaan in de trainingsgroep van Oranje!

 3. Frank van der Leer

  Julia Remmerswaal (hdm) was zondag super! Maar het viel zelfs het pubiek van Den Bosch op dat hdm geen makkelijke tegenstander was. Met de rust stond het 0-1.
  Via deze link zijn de foto’s van de strijd te zien:
  httpss://www.flickr.com/photos/130758408@N03/albums/72157658403092004

 4. HDM-bril af, leuk hoofdklassekeepertje, maar meer ook niet..

 5. Vreemd dat er geen melding wordt gemaakt dat Rolf Sanders weg is als assistent bij de dames van Pinoké.

Reageer