Uitslagen hoofdklasse vrouwen 20 september

Slechts twee wedstrijden gespeeld, en enkel Laren is  in de hoofdklasse vrouwen zonder puntverlies. Zes van de twaalf ploegen kwamen zondag 20 september niet tot scoren. Dit leidde tot één doelpuntloze remise en slechts één wedstrijd waar beide ploegen het net wisten te vinden.  

Laren 2015-2016

Den Bosch – MOP: 0-2

Een heuse Brabantse derby aan de Oosterplas. MOP heeft het van oudsher moeilijk tegen grote zus Den Bosch en ook zondag bleek de recordkampioen te sterk. Kansen waren er volop, de Vughtse vrouwen kregen zeven strafcorner, Den Bosch er niet minder dan twaalf. Dat de doelpunten vielen uit de korte hoekslagen, was dus ook niet zo vreemd. Maartje Paumen maakte de eerste in de vijfde minuut, Maartje Krekelaar sloeg een rebound in de twintigste minuut raak.

Push – Amsterdam: 0-3

Het is niet makkelijk voor Push. De ene week 0-9 verliezen en dan moeten revancheren tegen Amsterdam. De Brabantse vrouwen deden het niet onaardig, maar keken helaas al in de derde minuut tegen een achterstand aan door een treffer van Eva de Goede. Dit was teven de ruststand en dat gaf de Bredase supporters moed voor de tweede helft. Opnieuw een score van De Goede liet deze moed al snel verdwijnen in de negende minuut na rust. Kitty van Male maakte definitief een einde aan Push’ aspiraties.

Hdm – Kampong: 2-2

Het eerste competitiepuntje van hdm zal de Haagsen niet al te best smaken. Hdm kwam tot twee keer toe op voorsprong, doelpunten van jongeling Fay van der Elst en Pien van Nes, maar zag de Utrechtse opponent even zo vaak langszij komen. Lisette Korink en Claudie Veenendaal scoorden voor Kampong, dat dankzij de monsterscore van de week eerder en gezien de vele gelijke spelen, nog steeds tweede op de ranglijst staat.

Laren – SCHC: 1-0

Laren pakte de volle buit in de topper tegen SCHC en dat levert de ploeg uit het Gooi meteen de koppositie in de hoofdklasse op. De ploeg van Ageeht Boomgaardt is als enige nog ongeslagen. Het doelpunt viel pas tien minuten voor tijd, terwijl Joyce Sombroek Laren diverse keren redde na Stichtse doelpogingen.

Hurley – Pinoké: 1-0

De burenruzie tussen Hurley en Pinoké werd een prooi voor de Hurleyanen. Een strafcorner bracht de ploeg van Rein van Eijk de eerste competitiezege. Pinoké blijft, samen met Push, puntloos onderaan. Hurley is echter nog ongeslagen en staat netjes vijfde.

Bloemendaal – Oranje Zwart: 0-0

Bloemendaal en Oranje Zwart deelden de punten zondag en dat was voor beide ploegen de tweede keer deze competitie. De Mussen en OZ zijn dus nog ongeslagen, maar ook nog op zoek naar de eerste overwinning. Het is maar hoe je het bekijkt. De Noord-Hollanders mogen het volgende week tegen Pinoké proberen, de Eindhovenaren ontvangen Den Bosch.

Reageer