Uitslagen hoofdklasse vrouwen 27 september

Speelronde drie op de laatste zondag van de maand september had twee Brabantse derby’s op het programma staan. Lijstaanvoerder Laren ontving hdm. De twee puntloze ploegen, Pinoké en Push, ontmoetten twee middenmotors: Bloemendaal en MOP.

SCHC Hurley Verhage
© René Broekman

Amsterdam – Kampong 5-1

Kampong begon dit seizoen fantastisch met een 9-0 zege op Push. Vervolgens speelde de Urechtse vrouwen gelijk tegen en hdm en zondag liep de ploeg van Stijn van Roosendaal tegen de eerste competitienederlaag. Amsterdam was in de tweede helft een maatje te groot voor de bezoekers, het werd 5-1, nadat de teams met 1-1 waren gaan rusten. De hoofdstedelingen bezetten de tweede plaats op de ranglijst, Kampong zakt van die plek naar de zesde positie.

MOP – Push 6-1

Nog zo’n wedstrijd die na de thee beslist werd. De Brabantse vrouwen van MOP en Push gingen met 2-1 rusten, maar in het tweede bedrijf liep de thuisploeg over de Bredanaren heen. Judith Quirijnen had de score nog wel geopend en daarmee Push voor het eerst in de hoofdklasse op voorsprong gezet.Colette de Beamong, Natalia Wisniewska, Rosalie de Beer, Tess Olde Loohuis en Donja Zwinkels zorgden met hun treffers voor de eerste overwinning van de Vughtse formatie.

Oranje Zwart – Den Bosch 0-1

Den Bosch pakte provinciegenoot Oranje Zwart, maar het ging niet zo makkelijk als we in het verleden wel eens gezien hebben van de recordkampioen. Frédérique Matla haalde de winst binnen voor haar ploeg, dankzij een rake strafcorner. Den Bosch staat derde, met slechts vier treffers voor. Oranje Zwart verliest na twee remises voor het eerst dit seizoen en staat negende.

Pinoké – Bloemendaal 1-2

Een dure nederlaag voor Pinoké en een prachtig resultaat voor Bloemendaal. De thuisploeg was voorafgaand aan het duel nog puntloos, na nederlagen tegen Laren en Hurley, en moet zeker gedacht hebben dat er tegen de Mussen, vorig seizoen elfde, kansen lagen voor een eerste competitiepuntje. Bloemendaal sloeg al na drie minuten toe, nieuwkomer Amy Vloet maakte het goal. In de 44ste minuut had Eline Florie nog wel de gelijkmaker en tevens Pinoké’s eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Melle Spruijt schonk de bezoekers de overwinning uit een strafcorner.

Laren – hdm 5-2

Laren blijft de enige ploeg in de vrouwenhoofdklasse die nog zonder puntverlies is. De vrouwen van Ageeth Boomgaardt boekten, na zeges op SCHC en Pinoké, een 5-2 overwinning op hdm. De doelpunten die Fay van der Elst en Pien van Nes in de slotfase maakten, waren pas de eerste treffers die Joyce Sombroek dit seizoen moest incasseren. De thuisploeg had de vijf treffers toen al gemaakt, uit drie strafcorners en twee veldsituaties. Laren dus aan kop, hdm op plek tien.

SCHC – Hurley 4-0

Stichtse leed vorige week een voor hen teleurstellende nederlaag tegen Laren, maar een week later tegen Hurley herstelde de ploeg van Etiënne Spee zich goed. Door goals van Claire Verhage en Caia van Maasakker, uit een strafcorner, kwam de thuisploeg, zonder de geblesseerde Ginella Zerbo, voor rust op 2-0. Xan de Waard maakte na rust haar eerste treffer in Bilthovense dienst. Van Maasakker bepaalde de eindstand op 4-0. Hurley bekleedt de achtste plek. SCHC komt de top vier binnen waardoor de op voorhand gedoodverfde top vier momenteel ook daadwerkelijk zo op de ranglijst staan.

 

Reageer