Uitslagen zondag 19 april (dames)

Vandaag speelden de hoofdklasse-dames hun 21ste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Oranje Zwart OZ Laren dames RU Bos Derkx Naomi van As
(c) Roel Ubels

Amsterdam – Hdm 7-0

De dames van Amsterdam wisten maar al te goed wat er op het spel stond tegen Hdm: de vierde play-offplek. De hoofdstedelingen lieten geen gras groeien over hun intenties. Voor rust kreeg de Haagsen al drie doelpunten om hun oren, waaronder twee van Elsemiek Groen. Na de thee was Kelly Jonker twee keer trefzeker en wisten ook Sterre Deetman en Charlotte Vega een graantje mee te pikken. Door de zege is Amsterdam niet meer in te halen door Oranje Zwart en Kampong en mag het deelnemen aan het competitieslotstuk.

Bloemendaal – MOP 2-4

Bloemendaal mocht nog een beetje dromen van het ontlopen van play-outs. Harde vereiste voor de realisatie hiervan was zondag winnen van MOP. Dat lukte de Mussen niet, waardoor zij, net als Pinoké, het gaan opnemen tegen een Overgangsklasser in de play-outs. Jolijn Donkers scoorde twee maal voor de ploeg uit Vught. Bloemendaal begon na bijna vijftig minuten spelen aan een inhaalslag dankzij een rake strafbal van Annemieke Schildmeijer een goal van Barbara Goeman Borgesius, maar meer dan 2-4 werd het niet.

Oranje Zwart – Laren 2-2

Laren leek op weg naar een overwinning op bezoek bij Oranje Zwart, maar twee rake strafcorners van Valerie Magis rond de 60ste minuut neutraliseerden de goals van Lisanne de Lange en Naomi van As. Laren speelde nog om plek twee op de ranglijst en het thuisvoordeel in de play-offs, maar ziet SCHC met dat gegeven aan de haal gaan. OZ had nog een kleine kans op play-offdeelname, maar door de remise en de winst van Amsterdam is die droom van de baan.

Hurley – Pinoké 2-0

Pinoké was de laatste weken aardig op stoom. De Steekneuzen wonnen van Amsterdam en Kampong en dichtten zo enigszins het gat met nummer negen MOP. De achterstand van Pinoké op de play-outvrije plekken is na zondag weer met drie punten vergroot, nadat de buren van Hurley Pinoké klopten en MOP won. Pamela Raaff maakte de 1-0 voor haar ploeg, drie minuten later verdubbelde Tess van Ramshorst deze score.

Wageningen – SCHC 2-5

SCHC dendert verder. De dames uit Bilthoven zijn na vandaag zeker van de tweede plek, wat bij de play-offs een thuisvoordeel oplevert. In de eerste helft liep de EHCCC-kampioen al uit naar 0-3 door doelpunten van Ginella Zerbo, Claire Verhage en Carlien Dirkse van den Heuvel. Na rust kon Wageningen iets meer terugdoen en kwam het, net als SCHC, twee keer tot scoren. De Wageningse dames hebben hun eerste Hoofdklasse-overwinning van vorige week dus geen passend vervolg kunnen geven.

Kampong – Den Bosch 1-4

Dat Den Bosch eerste in de Hoofdklasse zou eindigen werd vandaag definitief na een zege op Kampong. Al binnen tien minuten hadden Lidewij Welten en Frédérique Matla het Utrechtse net gevonden. Margot van Geffen scoorde na rust voor Den Bosch. Marijn Veen deed iets terug voor Kampong tien minuten voor tijd , maar Welten breidde de Brabantse voorsprong in de 69ste minuut weer uit naar vier doelpunten. Ook voor Kampong kunnen de play-off-aspiraties de ijskast in.

Reageer