Uitslagen zondag 19 april (heren)

Vandaag speelden de hoofdklasse-heren hun 21ste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

EHL OZ Arminen MdW van der Weerden

Kampong – Den Bosch 6-4

Ondanks veel andere mooie uitslagen, leek het publiek bij de wedstrijd tussen Kampong en Den Bosch de grootste winnaar van de dag. Den Bosch leidde na zeventien minuten met 0-2, maar zag die voorsprong nog voor de rust ongedaan worden gemaakt door twee goals van Kampong. In het tweede bedrijf namen de Utrechters tot drie keer toe de leiding in de wedstrijd. De Brabanders wisten slechts twee keer daarvan terug te komen tot een gelijkspel. Loick Luypaert maakte de vijfde voor zijn ploeg Kampong, Constatijn Jonker haalde in de 69ste minuut de definitieve trekker over.

Amsterdam – Push 7-1

Het was Amsterdam er alles aan gelegen veel te scoren in de wedstrijd tegen Push. De hoofdstedelingen stonden weliswaar derde, maar Bloemendaal en Rotterdam volgen op de voet en hebben het ook gemunt op de play-offplekken. Het zou na 22 wedstrijden wel eens aan kunnen komen op doelsaldo. De boodschap was duidelijk voor de Amsterdammers en ze schoten er zeven in. Mirco Pruyser en Justin Reid-Ross maakten er drie, de Teun Rohof de andere. Casper van Wandelen maakte de eretreffer voor de Bredanaren.

Tilburg – Rotterdam 0-6

Rotterdam deed precies wat het moest doen: winnen, veel scoren, weinig tegendoelpunten krijgen. Tilburg werd met 0-6 aan de kant gezet, onder andere dankzij drie doelpunten van Jeroen Hertzberger. Of het genoeg is moet volgende week blijken. Rotterdam blijf, op basis van doelsaldo vijfde en heeft volgende week óf een ruimte overwinning tegen nummer drie Amsterdam nodig, óf Bloemendaal moet punten laten liggen tegen HGC.

Bloemendaal – Schaerweijde 8-1

Schaerweijde speelt play-outs, dat is één van de conclusies na het verloren duel van de Zeistenaren tegen Bloemendaal. De tiende plaats in de Hoofdklasse is dit jaar het resultaat. De volgende conclusie is dat Bloemendaal vierde blijft, met een minieme voorsprong, slechts twee doelpunten meer vóór, op Rotterdam. De Mussen kunnen zich volgende week in het duel met HGC geen enkele fout permitteren, willen zij de vierde plek, en dus een play-offplek, veiligstellen.

Oranje Zwart – HGC 8-3

HGC werd op een harde manier wakker geschud uit de play-offdroom die het voor zondag nog mocht koesteren. De Gazellen hadden weliswaar de slechtste papieren, maar waren nog met drie andere ploegen in de race om twee play-offtickets. De regerend landskampioen Oranje Zwart had daar geen boodschap aan en legde de Wassenaarse opponent op de pijnbank. Het werd uiteindelijk 8-3, onder andere dankzij zes strafcornerdoelpunten van Mink van der Weerden, wat zijn seizoenstotaal op 30 treffers brengt.

Hurley – Pinoké 4-2

Pinoké verloor van Hurley, maar is desondanks veilig van play-outs en dat zal voor opluchting zorgen in Amsterdam. Buurman Hurley was al uitgespeeld en kon daardoor ontspannen hockeyen. Het pakte voor rust een 2-0 voorsprong via doelpunten van Kenny Bain en Martin Genestet. Pinoké deed na rust wat terug met een treffer van Jonathan Fröschle. Bain vergrootte de Hurley-voorsprong weer. Lucas Judge bracht tien minuten voor tijd de spanning terug in de burenruzie, maar drie minuten later maakte Stijn Jolie de 4-2 voor Hurley.

Reageer