Uitslagen zondag 26 april (heren)

Vandaag speelden de Hoofdklasse-heren hun 22ste en tevens laatste speelronde van het seizoen. Lees hier de uitslagen en korte samenvattingen van het verloop van de wedstrijden.

Amsterdam-Bloemendaal-Peter-Schalk-Boon

Rotterdam – Amsterdam 2-1

Rotterdam klaarde het klusje tegen Amsterdam slechts half. Er werd in eigen huis van de opponent gewonnen, maar niet met drie doelpunten verschil, waardoor de Zuid-Hollanders sowieso geplaatst zouden zijn. De goal van Timmo Kranstauber in de 25ste minuut werd binnen 120 seconden onschadelijk gemaakt door een treffer van Billy Bakker. Bjorn Kellerman zorgde in de laatste minuut als nog voor de Rotterdamse winst. Het enige wat men in Rotterdam kon doen was hopen op puntverlies van Bloemendaal. Dat gebeurde niet.

HGC – Bloemendaal 1-2

Bloemendaal maakte het erg spannend zondag, maar mag zich na winst op HGC toch opmaken voor de play-offs. De Mussen kwamen op achterstand door een Wassenaars doelpunt van de stick van Gonzalo Peillat. Bij die stand zouden de Bloemendalers niet zeker zijn van het competitietoetje, want Rotterdam was ondertussen alles op alles aan het zetten om diezelfde play-offs te bereiken. Gelukkig voor Bloemendaal beschikken zij nog over clubtopscorer Tom Boon, die met twee doelpunten in drie minuten de winst en de kruisfinales om het landskampioenschap veilig stelde voor zijn ploeg. Bloemendaal speelt daarin tegen Kampong, dat als eerst eindigt in de reguliere competitie.

Push – Kampong 0-5

Push heeft niet kunnen verrassen in hun voorlopig laatste Hoofdklasse-wedstrijd. Het was ook geen gemakkelijke klus, want de Bredanaren ontvingen Kampong. De Utrechters kwamen voor rust al op een comfortabele 3-0 en bouwden die voorsprong na rust uit. Push degradeert naar de Overgangsklasse met slechts twee punten. Door de winst en de verrassende nederlaag van Oranje Zwart bij Pinoké neemt Kampong op de laatste speeldag van de reguliere competitie de koppositie over van OZ. Hierdoor speelt Kampong in de play-offs tegen Bloemendaal en profiteert het van het thuisvoordeel in een eventuele derde wedstrijd.

Schaerweijde – Tilburg 0-2

Een goede generale repetitie voor de play-offs van Tilburg. De Brabanders waren weliswaar uitgespeeld in de competitie, maar dat bleek geen reden om tegen Schaerweijde vol gas te gaan, wat resulteerde in een 0-2 overwinning. Voor de stand maakt het geen enkel verschil, maar wellicht dat Tilburg wat zelfvertrouwen kan tanken dankzij de zege. Schaerweijde blijft tiende, maar kan zich troosten met de gedachte dat een slechte generale vaak een goede voorstelling betekent.

Pinoké – Oranje Zwart 4-1

Pinoké heeft de competitie meer dan waardig afgesloten door van regerend landskampioen Oranje Zwart te winnen. En hoe. De Amsterdammers en Eindhovenaren gingen met een 0-0 stand rusten, maar daarna sloegen de hoofdstedelingen toe. Tussen de 37ste en 45ste minuut scoorde Dennis Warmerdam één en Lucas Judge, in zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau, twee keer. Zes minuten voor tijd deed Mink van der Weerden wat terug, maar hij kon zijn zes doelpunten van de week ervoor bij lange na niet evenaren. Lex Hoogeveen schoot een minuut voor tijd de vierde Amsterdamse treffer binnen. OZ geeft door de nederlaag op de slotdag van de competitie de koppositie uit handen en neemt het in de play-offs op tegen Amsterdam.

Den Bosch – Hurley 3-3

De strijd om de koppositie van het rechterrijtje stond op het spel in Den Bosch. Hurley was de uitdager van de dag en de Amsterdammers hadden een slechte aan de Brabantse Bram van Groesen, die drie maal scoorde voor Den Bosch. Desalniettemin wisten de bezoekers in de laatste minuut terug te komen tot 3-3, maar dat was niet voldoende voor de begeerde zevende plek. Hurley en Den Bosch kunnen tevreden terugkijken op een seizoen zonder play-outs.

Reageer