Vader van vijftienjarige hockeyer pakt bierreclame aan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vader van vijftienjarige hockeyer pakt bierreclame aan

Een vader van een jeugdlid bij Kampong heeft bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht ingediend over reclameborden van bierbrouwer Heineken op het hoofdveld. De vader beroept zich op artikel 21 van de RCC dat zegt dat geen reclame mag worden gemaakt voor alcohol op plaatsen waar meer dan een kwart van de aanwezigen minderjarig is. Volgens Kampong wordt op het hoofdveld “slechts sporadisch” door jeugdelftallen gehockeyd en zijn de borden daarom niet in strijd met de reclamecodewet. De vader van een vijftienjarige hockeyer ontkent dit. Hij zegt dat elke zaterdag meerdere jeugdteams in het zicht van ‘Heineken’ spelen. De vader weigert in te gaan op een toenaderingspoging van Kampong om met de clubleiding in gesprek te gaan. “Ik ben niet geïnteresseerd in hun beweegredenen. Het mag niet, punt.” Kampong-voorzitter Pekelharing betreurt dit. Mocht de vader in het gelijk worden gesteld en Kampong/Heineken verzocht zal worden de borden te verwijderen, dan geldt dat niet voor soortgelijke gevallen op andere locaties. “Deze zaak gaat specifiek over Kampong”, aldus een RCC-woordvoerder. NRC van vandaag

Comments (1)

 1. Wat een nieuws!!!! Een vader van een 15 jarig jeugdlid van Kampong heeft een klacht ingediend bij de reclamecodecommissie. Natuurlijk zwaar gezwets van Kampong dat er op die velden geen jeugd speelt op zaterdag!!!
  Als deze vader het bij het rechte eind heeft en er volgens artikel 21 van deze commissie geen alcoholreclame mag worden gemaakt op een plaats waar meer dan 25% jongeren aanwezig zijn dan wordt het voor veel clubs een drukke vrijdagavond. We krijgen dan een commissie van vrijwillige doekophangers die op die avond na de laatste seniorentraining de in het oog springende borden met een doek bedekken. Diezelfde commissie haalt de doeken zaterdagavond of zondagmorgen weer vroeg weg zodat een ieder die zich volwassen voelt en gedraagt zich weer vol kan gieten met het goudgele vocht. Maar hoe zit het dan met de muntjes???? Menige club draait financieel op de opbrengst van de bar en vooral op het aanslepen van die aluminium vaten.
  Hoe zit het dan met onze maatschappelijke verantwoording??? Onze Nederlandse jeugd heeft de twijfelachtige eer om hoog te scoren in Europa met zijn drankmisbruik.
  De mailtjes vliegen over mijn scherm::: Wat een muggezifter!!! Gelukkig eindelijk eens iemand die zijn mond opentrekt!!!! Wie heeft er gelijk?? Op de jeugdfeesten die mijn club organiseerd is er beveiliging, moet je blazen voordat je naar binnen mag want dronken kom je er niet in, je mag wel zwaar bezopen het pand verlaten en dan spreek ik over AB feesten???
  Als we heel eerlijk rondom ons heen kijken op onze eigen club, op maandag bedrijfshockey(het glijd zo lekker naar binnen na een dag hard werken) op dinsdag, woensdag, donderdag ( nog eentje om het af te leren) op vrijdagavond ( ach kan morgen toch uitslapen) en op zaterdag en zondag mag je gewoon je zelf volgooien. Wij hockeyers weten er wel raad mee!!!
  Maar… hoe lekker we het ook vinden… het blijft gevaarlijk, verslavend vocht waar je je kind toch niet te vroeg aan wil hebben of wel???

  Een hockeyfan (naam bij de redactie bekend).

Reageer