Valentin Verga: ‘Ik sta daar heel toevallig’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Valentin Verga: ‘Ik sta daar heel toevallig’

‘Dit was meer een schaakpot’, kenschetst Valentin Verga van Amsterdam voor de camera van NOS Studio Sport het eerste duel in de finale tegen Oranje Zwart. De Amsterdammers wonnen in Eindhoven met 2-1 en zetten een belangrijke stap richting het kampioenschap.

‘Het zijn de beste twee ploegen dit jaar van de Hoofdklasse. Je durft elkaar niet alles te laten zien, zo voelt het een beetje. Het is een beetje aftasten. In het laatste kwartier hebben we gas gegeven, hadden wat kansjes en het viel onze kant op’, aldus Verga, die de beslissende treffer vijf minuten voor tijd op zijn naam schreef.

Scoren

‘Ik ben de meest scorende spits in Hoofdklasse! Nee, nee, Ik sta daar heel toevallig. Ik hoopte dat Kenny (Bain, red.) hem ging voor slaan, maar hij pusht hem terug. Volgens mij tikt Joep (De Mol, red.) hem half aan en de bal sprong voor mijn stok en met de forehand erin.’

In de laatste minuten kwam de zege voor Amsterdam niet meer in gevaar. ‘We hebben mega goed verdedigd’, gaat Verga verder. ‘Complimenten aan onze verdedigers. We wonnen alle fify-fiftyduels in de laatste drie minuten. En dat is tegen Oranje Zwart nog wel eens anders geweest, kan ik mij nog herinneren.’

Oranje Zwart niet afgeschreven

Amsterdam heeft nog één overwinning nodig om zich kampioen van Nederland te worden. Verga wil Oranje Zwart zeker nog niet afschrijven. ‘Het is het laatste kunstje van Michel (Van den Heuvel, coach, red.) en een paar spelers nemen afscheid. Ze zullen veel harder komen. Ik verwacht een feller OZ dan vandaag’.

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Oranje Zwart en Amsterdam

Lees hier het interview met Michel van den Heuvel

Lees hier het interview met Robert van der Horst

Reageer