Valerie Magis: ‘Ik heb er veel buikpijn van’

Teleurstelling was niet de juiste omschrijving van het gevoel dat Valerie Magis overhield aan de 4-2 nederlaag van Oranje-Rood tegen promovendus Groningen. “Ik heb er veel buikpijn van.”

“Het is ontzettend balen en zuur dat we de punten hebben laten liggen in Groningen”, zegt Magis. “We wilden met de drie punten naar huis. En juist tegen deze teams moet je de punten pakken en dan ga je er keihard van af.”

Achterstand

Groningen kwam na vijf minuten al op voorsprong en bouwde de marge in de eerste helft nog uit naar 3-0. Pas nadat de 4-0 op het bord stond, deed Oranje-Rood iets terug. Maar meer dan twee doelpunten kon de Eindhovense ploeg niet maken.

“Zij waren effectiever dat zeker. Hun rendement was heel hoog. Het was ook een stukje scherpte bij hen”, legt Magis uit. “Wij waren over het hele veld niet goed. We hadden meer balbezit, maar te weinig gecreëerd. We waren allemaal individuen en wilden het allemaal zelf oplossen.”

Harde woorden

“Het is heel pijnlijk, maar het ligt aan onszelf. We moeten kritisch zijn naar elkaar. We zullen het dinsdag uitspreken. Er zullen harde woorden vallen”, zegt Magis die tijdens de wedstrijd bleef geloven in een goed resultaat.

“Ik had er vertrouwen in: we kunnen het. In de rust zeiden we ook: de energie moet omhoog. Een wedstrijd is niet na een minuut al gespeeld, want in de laatste minuut kan je nog winnen. Zelfs bij 4-2 had ik het gevoel: naar voren, gas erop. Er zat meer in.”

Kick

Magis boekte een klein persoonlijk succes door een prachtig doelpunt te maken. “Dat gaf een kick. Ik kreeg de bal en de keepster stapte richting de tipster en ik flatste langs haar hoofd in de lange kruising.”

Drie nederlagen in acht dagen maakten de goede competitiestart van Oranje-Rood, waarin werd gewonnen van Amsterdam (1-0) en Kampong (5-0) teniet. De ploeg staat met zes punten op een zevende plaats, terwijl Oranje-Rood werd getipt om dit seizoen aan te haken bij de top vier.

Stappen gemaakt

“Hockeyend zijn we vooruit gegaan”, concludeert Magis. “We spelen meer in een structuur. Dat is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ik vond dat we aardig hebben mee gehockeyd met Laren (1-2 verlies, red.). We konden mee met het niveau, maar we moeten erin geloven dat we ook van deze ploegen kunnen winnen.”

Comments (11)

 1. Is Siepman ook weer even stil.

 2. Gewoon niet zo sterk.
  Zelfoverschatting en daaruit voortvloeiend teleurstelling. Realiteitszin ontbreekt nog een beetje.

  Ik waardeer wel dat ze gaan voor het hoogst haalbare, maar wees niet te teleurgesteld als dat de middenmoot blijkt te zijn.

 3. Winnen van Amsterdam wekt toch wel verwachtingen. Vervolgens ook nog Kampong oprollen. Ik snap best dat je dan gaat dromen. Natuurlijk valt dit dan tegen!

 4. Pinoke en MOP wachten de komende weken.
  Van Pinoke moeten ze winnen en ik verwacht ook dat ze van MOP winnen.
  Dan ziet het er alweer een stuk beter uit.
  Ze staan dan rond plaats 6 en daarmee voldoen ze prima aan de gewekte verwachtingen.

 5. Pas half november wacht SCHC. Voor die tijd moeten ze alles kunnen winnen.
  Winnen ze ook nog van SCHC dan gaan ze gewoon voor een plaats in de play-offs.
  Let maar eens op. Siepman laat de dames swingen.

 6. Winnen van Amsterdam en Kampong zegt nog helemaal niks. Van de kleintjes moet je winnen en dat is iets wat Oranje-Zwart/Rood al jaren niet doet. Siepman laat de dames swingen? Heb aantal wedstrijden gezien en spel is niet anders dan afgelopen jaren.

 7. Helemaal eens met Haan. Ik heb de wedstrijd tegen Amsterdam gezien, toen kreeg OR alle hoeken van het veld te zien en was het puur aan de slechte afronding van amsterdam te danken dat het niet 5-1 werd. Absoluut geen sprake van swingen. Dat heb ik overigens een elftal van Siepman nog nooit zien doen. Veel energie, hard werken en een goeie corner. Mijns inziens een overschatte coach en goeie sleeptrainer.
  Laren heeft dit jaar echt een jasje uitgedaan. OR Zou met dit team; 3 Nederlands xl selectiespeelsters, 2 belgisch internationals, 1 poolse, 1 Japanse en 6 jeugdinternationals en mee moeten doen om plek 4 van de playoffs. Kampong, Hurley en HDM zullen hier achterna komen.

 8. Ik ben heel benieuwd hoe OR het gaat doen. Het is een team wat helemaal niet aan mijn ideeën voor een goed team voldoet.
  Dit zowel qua spelerskeuze (harde werkers niet veel echt talent (zegt ook iets over het maken van nationale selecties)) als qua coach.
  Ik denk dus dat het een onmogelijke missie is met deze visie, maar ben tegelijkertijd wel benieuwd.

 9. Net zoals Kampong is OR te wisselvallig. Ik had gedacht dat juist Toon Siepman daar wel wat mee kon.
  @Haan, Hoezo Laren een jasje uitgedaan? Natuurlijk worden een paar speelsters van vorig jaar gemist maar daar is prima aanvulling voor gekomen en de basis staat er nog gewoon. Puur naar spelerskwaliteit gekeken staat daar nog steeds een beter team dan OR, hurley, hdm etc. Volgens mij bestaat nl zo ongeveer de hele hoofdklasse uit (ex)-(jeugd)internationals. Maar de bal blijft rond en niet alles draait altijd om kwaliteit.

 10. Holman, Lammers, Bos weg dat maakt nogal wat verschil. Ik bedoel maar te zeggen dat het OR dus moet lukken om heel lang mee te doen met deze selectie. Eens dat Laren nog steeds meer kwaliteit heeft, het draait namelijk altijd om kwaliteit… Als OR met deze groep vroegtijdig afhaakt hebben ze het gewoon slecht gedaan.

 11. O-R heeft gewoon een groep die nog heel veel moet groeien. De te beantwoorden vraag is of de groeipotentie er is. Dat hoeven ze nog niet dit jaar te laten zien, maar volgend jaar wel.

Reageer

Contact Us