Van den Honert: “we zijn stiekem een beetje verwend.” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van den Honert: “we zijn stiekem een beetje verwend.”


Afgelopen zondag nam de landskampioen het thuis op tegen Den Bosch. Met een nipte zege werd de winst binnen gehaald. Taco van den Honert vond het niet heel mooi.
In drie dagen zes punten halen was een mooie opsteker voor de ploeg uit Amsterdam. “We speelden tegen Den Bosch niet zoals we kunnen. Het was niet mooi, maar we winnen de wedstrijd wel en dat is uiteindelijk het belangrijkste,” aldus van den Honert tegen Amsterdam fm.
De wedstrijd was voor de toeschouwers niet heel boeiend en het duel had een doelpunt nodig. Austin Smith was de eerste die dat doelpunt maakte namens Den Bosch. Amsterdam moest gas bijgeven en dat resulteerde tot de gelijkmaker van Billy Bakker. Van den Honert: “Je bent twee keer landskampioen geworden, dus je bent stiekem misschien onbewust een beetje verwend. We speelden vrijdag ook al een wedstrijd en ik merkte dat er bij de ploeg wat minder energie inzat. Bij de 0-1 achterstand kwam het toch naar boven, want dan moet het. Het klinkt raar, maar ik was blij dat we achter kwamen, want er gebeurde helemaal niks in de wedstrijd.”
In acht dagen speelt de landskampioen vier wedstrijden en dat is best pittig. “Het is lastig. Het opladen van vrijdag naar zondag is moeilijk. Tegen Den Bosch was de energie ook minder. Nu hebben we de tijd tot aan woensdag en we gaan natuurlijk niet keihard trainen, maar we bouwen wat meer rust in,” zegt van den Honert.
Aanstaande woensdag speelt Amsterdam tegen titelkandidaat Rotterdam, die de koppositie van Oranje Zwart  kan overnemen. Zondag 18 november speelt de landskampioen de topper tegen Oranje Zwart. “Het zijn twee hele belangrijke wedstrijden en daarna is het even rust tot februari.”
Bron: Amsterdam fm
Foto: ©Rob Visser

Comments (2)

  1. Inderdaad twee belangrijke wedstrijden voor Amsterdam. Bij verlies kan je 8 punten achterstand hebben op een playoff plaats. Moet eerlijk zeggen (als Bloemendaal fan) dat ik Amsterdam afgelopen vrijdag wel sterk (slim)vond. Zeker het middenveld en de aanval. Bakker en Freixa hebben maar een kans nodig. Ook blijft Taekema gevaarlijk met z´n corner. Rotterdam doet het verrassend goed, al vind ik Amsterdam op papier sterker. Bloemendaal kan ook zo maar aan kop komen (bij winst op HGC, en een gelijkspel of verlies van Rotterdam bij Rotterdam-Amsterdam). Helemaal nieuwsgierig wat Amsterdam bij OZ doet.

  2. Beetje flauw interview, net zoals ze spelen. Goed, het mag een kwaliteit heten dat je met individuele kwaliteit het verschil kan maken. Een keer het gaspedaal indrukken en ze scoren een doelpunt. Dat is knap.
    Toch zou ik me behoorlijk ergeren als AHBC supporter. Een ploeg met zoveel kwaliteit waar erg goed voor wordt gezorgd, laten we wel wezen, zou wekelijks voor vuurwerk moeten zorgen.
    Misschien komt dat nog.

Reageer