Van der Kamp baalt van nederlaag tegen Duitsland - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Kamp baalt van nederlaag tegen Duitsland

Goof van der Kamp heeft zijn eerste grote toernooi met Oranje erop zitten. Hoewel hij genoot van die ervaring baalt hij van de nederlaag tegen Duitsland in de halve finales. In het AD/Haagsche Courant vertelt de HGC’er over zijn EK-ervaring.

“We leefden zo toe naar die wedstrijd tegen Duitsland,” aldus Van der Kamp. De jonge verdediger speelde gemiddeld 30 minuten per wedstrijd, maar begon geen een keer in de basis. In de halve eindstrijd ging Oranje onderuit tegen de oosterburen. Volgens Van der Kamp is Duitsland nog een maatje te groot. “Verdedigend is Duitsland echt goed en ze staan altijd heel sterk in structuur. Daarin hebben ze ons verslagen,” legt Van der Kamp uit.

Het volgende grote toernooi voor Nederland is het WK in eigen land. Voor de Nederlandse heren moet er slag gemaakt worden. “Ik had verwacht dat we die stap nu al zouden maken. In de Olympische finale verloor Nederland en dan wil je het jaar daarop groeien, maar dit verlies betekent dat we zijn blijven stilstaan. We realiseren als groep dat we op het mentale en tactische vlak moeten groeien om landen als Duitsland en Australië straks te kunnen verslaan.”

Comments (6)

  1. Van Oostduin

    Prettig, dat deze jonge man gewoon nuchter durft te zeggen, hoe het zit.

  2. Goed gezien Goof, maar je vergeet dat jullie ook fysiek HEEEEL veel tekort komen bij die genoemde landen. België was ook fysiek veel verder.Zij kunnen als team een hele wedstrijd gaan. Verliezen ze de bal dan gaan ze er allemaal als een blok tegenaan om die bal weer te veroveren. Bij Nederland is dat ver te zoeken! Maar goed Goof, jij constateert ten minste dat er nog veel gedaan moet worden. Hopelijk gaat dat gebeuren!

  3. @Bommel, denk dat Nederland fysiek ook prima is het grote probleem is dat iedereen bij Nederland zich een vedette voelt en te goed voelt om tacklebacks te lopen, het is bij Nederland een gebrek aan mentaliteit en winnaarsmentaliteit.

  4. Of het prettig is of goed gezien, zal achteraf blijken. Ik hoop alleen voor goof dat deze uitspraak hem niet op gaat breken!

  5. Zo Goof, dan mag je wel bij mijn clubje spelen maar ik duldt geen tegenstand. Dus ik denk dat het beter is dat je dit soort dingen niet meer zegt. Voor nu (heb ik) hebben we besloten dat je tekort komt op dit moment. Het EK was een goede graadmeter om je niveau te bekijken op internationaal niveau. We kiezen op dit moment voor iemand anders, maar blijf trainen het is en blijft een open selectie.

    Haha zoo gaat t gesprek van paul met goof binnenkort, omdat hij eindelijk iets durft te zeggen over het team. Jammer dat hij niet onomstreden is maar goed het is tenminste een geluid dat ze het zelf ook beter moeten doen.

  6. @bondscoach….Paul het is ik duld, niet ik duldT !

Reageer