Van der Kamp: "Ik moest daardoor laatst vier chocomelk drinken en daarna zes shuttles lopen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Kamp: “Ik moest daardoor laatst vier chocomelk drinken en daarna zes shuttles lopen”

Voor Goof van der Kamp kan niet wachten tot het zover is, want het wordt zijn eerste toernooi met het grote Oranje. “ Ik verheug me het meeste op die eerste plek. Dat zou echt supermooi zijn.” In het AD/Haagsche Courant vertelt hij over zin aansluiting bij Oranje.

Onlangs kreeg de HGC-speler van bondscoach Paul van Ass te horen dat hij tot de EK-groep van achttien behoort. “Heel mooi natuurlijk, ik was superblij. Ik twijfelde echt of ik er bij zou zitten. Ik wist het oprecht niet,” aldus Van der Kamp.

Zijn concurrenten Glenn Schuurman en Oliver Polkamp vielen af en Van der Kamp heeft misschien wel een idee waarom de bondscoach juist hem heeft gekozen. “Ik heb in Engeland de eerste en tweede wedstrijd gespeeld en keihard mijn best gedaan om me echt te laten zien. Ik heb er degelijk gespeeld. Dat is straks ook mijn taak tijdens het EK. Mijn man uitschakelen en een goede pass afleveren zonder fouten te maken. Dat is op dit moment mijn kracht.”

De jonge international Van der Kamp debuteerde vorige maand in het Nederlands elftal tijdens een oefeninterland in Belgie. Hij voelt zich op zijn gemak tussen zijn nieuwe ploeggenoten, maar soms is hij iet altijd even blij met ze. “We spelen regelmatig het kaartspelletje toepen, met een man of zes, zeven. Je moet jezelf toch vermaken in zo’n hotel. Van tevoren verzinnen we dan een opdracht voor de verliezer. Ik moest daardoor laatst vier chocomelk drinken en daarna zes shuttles lopen. Bij één shuttle moet je drie keer heen en weer rennen tussen de 23 meterlijnen. Dat viel wel even zwaar op de maag, maar ik heb het het overleefd, haha.”

Reageer