Van der Kamp: "Op lange termijn wil ik een vaste basisspeler worden" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Kamp: “Op lange termijn wil ik een vaste basisspeler worden”

Afgelopen zondag maakte het Nederlands herenteam gehakt van de Belgen. In een oefenpotje won de ploeg van Paul van Ass met 7-2. Het was voor de meeste ervaren internationals een gewone oefenwedstrijd, maar dat was anders voor HGC’er Goof van der Kamp. Hij speelde zijn eerste officiële oefeninterland tegen de Belgen.  “Ik ben heel blij,” reageert Van der Kamp in het AD/Haagsche Courant. Van der Kamp kwam door personele problemen kort geleden bij de selectie. “Ik hoorde op zaterdag dat ik bij de groep zat, een dag voor de wedstrijd. Er waren verdedigers geblesseerd. Hidde Turkstra heeft zijn hand gebroken en Oliver Polkamp was door zijn enkel gegaan.”

15-Goof-van-der-Kamp-11-12_ir_0

De HGC’er begon op de bank, maar mocht na tien minuten zijn intrede doen. “Een mooie wedstrijd, lekker weer, veel publiek en dan ook nog met 7-2 winnen bij mijn debuut. Iedereen was blij voor me. Ik heb het vaantje van België als aandenken gekregen. Deze dag vergeet ik niet.”

Van der Kamp was voorbereid op het hockeyniveau in de wedstrijd. “Het ging goed. Ik had natuurlijk al eerder oefenwedstrijden met het Nederlands elftal gespeeld die niet officieel waren, bijvoorbeeld tegen Australië. Toen merkte ik al dat dit echt de wereldtop is. En België heeft laatst toch de Hockey World League gewonnen.”

De verdediger hoopt natuurlijk op meer speelminuten, maar ziet het realistisch in. “Het is niet zo dat ik mij in Oranje heb gespeeld. Door de blessures heb ik mijn kans gekregen. Op lange termijn wil ik een vaste basisspeler worden, maar mijn doel is eerst om stukje bij stukje beter te worden. Ik zie dit als een begin.”

Comments (5)

  1. Reactie verwijderd

  2. Dit is natuurlijk absoluut geen international, leuke clubspeler

  3. Het begint op crony hockey te lijken..

    Crony capitalism is a term describing an economy in which success in business depends on close relationships between business people and government

  4. Hwt was altijd al crony hockey, maar met de HGC-ers die Van Ass vrij gemakkelijk kiest, lijkt het daar zeker weer meer op.

  5. Basisspeler bij zijn club hoop ik dat hij bedoelt.

Reageer