Van der Poel: "Deze zege voelt bijna als een kampioenschap" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Poel: “Deze zege voelt bijna als een kampioenschap”

De dames van MOP hebben zondagmiddag een belangrijke zege behaald in de strijd om klassebehoud. Ze versloegen hekkensluiter De Terriërs in Vught met 1-0 en daardoor kruipen ze met nog één reguliere competitiewedstrijd te gaan uit de degradatiezone.
Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Lieke van Wijk. Zij benutte na ruim een halfuur een strafcorner.

In de tweede helft kreeg MOP twee goede kansen om de score te verdubbelen, maar toen die gemist werden sloeg de vertwijfeling toe. Er volgde een zenuwachtige slotfase, maar daarin hield de ploeg van Toon Siepman stand.

“We hebben kneiterhard gewerkt voor elkaar”, vertelde verdedigster Marcella van der Poel na afloop aan Omroep Brabant. “Deze zege voelt bijna als een kampioenschap. Deze wedstrijd was superbelangrijk en dat wisten we. We stonden er als een team.”

Goed was het spel van MOP niet. “Vooral het laatste kwartier, maar dat was ook de afspraak. We zouden alle ballen langs de zijlijn of over de verdediging van De Terriërs gooien. Maar ik denk dat we wel verdiend gewonnen hebben.”

Volgens Van der Poel geeft de overwinning MOP de broodnodige rust, na weken vol tegenslagen en blessureleed. “Maar we moeten niet denken dat we er nu zijn, want dat is nog niet zo.”

Reageer