Van der Weij naar heren SCHC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van der Weij naar heren SCHC

Heren SCHC team

SCHC heeft de vierde aanwinst binnen voor de ploeg van coach Pim Wijzenbeek. Fred van der Weij maakt de overstap naar Stichtsche. De 27-jarige aanvaller komt over van USHC.

Van der Weij is de vijfde nieuwkomer bij de ploeg van coach. Eerder werd bekend dat Steef Stroeken, Floris Bakker, Niels van Kuijk en Boudewijn Pars volgend seizoen uitkomen voor de Overgangsklasser.

In de winterstop vertrokken de vier Nieuw-Zeelanders al bij SCHC. Na de competitie werd bekend dat ook Robbert van de Peppel (Den Bosch), Conor Hart (Ierland), Johannes Mooij (Amsterdam), Laurens Goedegebuure (Laren), Bram Ouendag (Kampong), Sjef Wijnen (studie) en Sander ’t Hart (Amsterdam).

Comments (31)

 1. nou nou wat een versterkingen.

  SCHC kiest voor niet voor directe promomtie blijkbaar.

 2. Dat gaat een heel lastig seizoen worden in Bilthoven

 3. Wie is deze jongen?

 4. Wat een rommel net als die andere zogenaamde versterkingen.

 5. Makkelijk om het aanwinsten te noemen als niemand ze kent..

 6. Pars is een talentvolle keeper maar de andere “aankopen” lijken Stichtse niet direct te verbeteren. Ben benieuw pllan hier achter zit en wat nog komen gaat. Directie promotie zou toch uitgangspunt moeten zijn. Wat een verschil met dr Dames aanpak.

 7. @Sep, tpyen ne daaran naleezn si lsatig!

 8. Pim Wijzenbeek past het niveau van de spelers die hij haalt aan aan zijn eigen niveau als trainer: onderste helft overgangsklasse

 9. Wijzenbeek = Pannenkoek

  Lekker op het strand blijven zitten.

 10. Kap eens met Pim afzeiken. SCHC heren 1 kwam afgelopen jaar tekort voor de hoofdklasse. Ze moeten nu gaan bouwen aan een nieuw team. Dat spelers van omringende clubs een kans krijgen is alleen maar mooi. Ze moeten daar in het Sticht weer gaan bouwen. Met Pim die zeker hoofdklasse waardig is gaat dat m.i. best lukken.

 11. @Taco, stel je niet zo aan. Er komen nu spelers aangewaaid die absoluut geen meerwaarde hebben, het is een duiventil de laatste jaren in BIlthoven.

  En waarom zou Pim hoofdklassewaardig zijn? dat heeft hij afgelopen seizoen niet laten zien.

 12. Omdat hij het bij HCR prima deed.

 13. Wat Tijl zegt klopt. Wijzenbeek heeft het voor de winterstop met een systeem geprobeerd waar hij de spelers niet voor had (= fout coach). Na de winterstop is er op initiatief van de spelers anders gespreeld. Hadden ze dat vanaf het begin gedaan dan waren ze er in gebleven. En als stichtsche het geld wat Hermans krijgt had geinvesteerd in 3 jonge talentvolle spelers die iets in de top van de overgangsklasse te zoeken hebben had het nog gekund, maar dit wordt niks

 14. Omdat hij het bij HCR zo prima deed dat hij in de winterstop werd afgedankt en terug kon naar Eindhoven om daarmee te degraderen, bedoel je?

 15. Geld is er wel maar Wijzenbeek doet er niets mee.

  Is heel eigenwijs mannetje.

  Zijn niveau is Sjef Wijnen.

  1e klasse dus…..

 16. Als er wel geld is, maar deze man de goede besteding daarvan blokkeert, waarom laat men hem dan zitten Er is toch ook een bestuur?

 17. voordaner

  De echte aankopen zullen nog wel komen! Dan wordt er vast wel genoeg geld ingepompt daar in bhoven..

 18. @Voordaner, zal wel meevallen met die echte aankopen er is natuurlijk echt geen fatsoenlijke hockeyer die overgangsklasse gaat spelen en al helemaal niet in die duiventil in Bilthoven

 19. Waarom kappen met Pim afzeiken ? Zeik hem toch niet af omdat hij er niets van bakt, dat doet hij zelf. Denkt nog altijd zelf mee te kunnen doen en zijn systeem van eerste helft heeft ook niet geholpen.

  Niet het type spelers in zijn groep ? Geen kwaliteit of tenminste te weinig? Dan had hij dit als coach toch door moeten hebben aan het begin van het jaar ?

  Hij heeft een aantal keer de kans gehad om het beter te doen, maar door de komst van andere spelsystemen en houding van spelers konden ze er nog wat van. Hij gaf in de winterstop al aan dat hij het prima vond om te degraderen waardoor hij sindsdien al kon beginnen met het opbouwen van een jong team. Hij richtte zich op de jonge jongens en wilde daarmee verder. Met deze aankopen kan hij weer degraderen en opnieuw gaan bouwen…

 20. Kan hij volgend jaar een derby tegen Phoenix spelen.. leuk toch? Komt er tenminste nog publiek..

 21. Men zal verrast worden door Van der Weij. Het is een zeer getalenteerde speler die sowieso waarde zal toevoegen aan dit nieuwe team! Succes komend jaar Stichtsche!

 22. @Uni, omdat de rest er ook niks van kan, bedoel je waarschijnlijk

 23. Van der Wie? Oh dit zal je waarschijnlijk zelf zijn.. #betrapt

 24. leerzaam jaar voor al die jonge jongens lijkt me.

 25. denk eerder een heel zwaar jaar

 26. Goedegebuure heeft zich gedurende het seizoen goed kunnen ontwikkelen door de druk op de verdediging. Denk dat ook dit jaar de verdediging en keeper een topervaringsjaar hebben. Daar worden zij niet slechter van

 27. Denk dat het nog een hele klus zal worden om niet gelijk weer te degraderen

 28. Denk nou niet dat dit jonge pikkie van hetzelfde kaliber is al Goedegebuure.. Laat staan dat ie 1 van de betere uit de OVK is. Dat zal Pim wel zeggen tegen hem, maar laat het hem maar eerst bewijzen.. Ik houd mijn hart vast.

 29. @piet, wat een zure reactie zeg. Lees eens wat er staat. Verdediging groeit van druk, daar leer je van. Goedegebuure was in staat om zich zo te ontwikkelen gedurende dit jaar dat hij boven het team uitsteeg. Wat ik aangeef is dat de verdediging, veel jonge gasten, heel veel zal leren dit jaar als er druk op komt te staan. Ik verwacht er begin dit seizoen nog niet veel van, maar denk dat later dit jaar weer een aantal op gaan vallen.

 30. @kees, lijkt me eerder een realistische reactie .

 31. Hmm … da’s ook een beperkte doelstelling als je net uit de hoofdklasse gedegradeerd bent, dat in de OK je verdediging kan gaan groeien omdat die onder druk komt te staan. Wel wat anders dan direct weer terug willen promoveren.

Reageer