Van Doesburg: “Nee, dat past niet bij Voordaan”

De 4-0 nederlaag tegen Den Bosch heeft Voordaan misschien wel de das om gedaan. Nu gaat het de strijd aan met SCHC tegen directe degradatie. Stichtsche ligt wat dat betreft beter op koers, want zij staan op de elfde plek met een doelsaldo van -42 tegenover het negatieve doelsaldo van -50 van Voordaan. Voordaan-verdediger Rik van Doesburg vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over de situatie waarin de Groenekanners verkeren.

Juichen-Voordaan-

“Ik denk dat Den Bosch en wij elkaar niet veel ontliepen,” blikt Doesburg terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. “Wij hadden veel goede kansen, maar wij maken ze niet en dan raken we even een paar minuten de kluts kwijt en dan scoort Den Bosch drie keer in een korte tijd. De stemming in de kleedkamer was zeker bedrukt.”

Seizoen

De ploeg van Peter Kalfsterman had een goede start dit seizoen en behaalde leuke resultaten. Na de winterstop is van dat aanzien weinig meer over. De enige punt dat Voordaan na de winterse pauze heeft gepakt was tegen Schaerweijde (4-4).  Nu is directe concurrent SCHC ook nog bezig met een heuse opmars. “Waar dat aan ligt? We praten veel met elkaar om de vinger op de zere plek te leggen. Het is een stukje kwaliteit, maar dat wisten we aan het begin van het seizoen al. We missen ervaring en spelen soms naïef. Misschien moeten we net als SCHC verdedigend gaan spelen, maar dat is niet om aan te zien.”

Behalve de aanpassingen op het gebied van tactiek heeft SCHC ook de trainingsintensiteit opgevoerd. De ploeg van Pim Wijzenbeek traint nu zes keer per week. Bij Voordaan zijn ze niet van plan dat ook te doen. “Nee, dat past niet bij Voordaan. We vinden hockey superleuk, krijgen er niet voor betaald en dan gaan we dat niet opeens veranderen.”

Comments (25)

 1. Liefhebber

  Allemaal leuk dat ze daar niet betaald krijgen, maar als je niet bereidt bent om meer dan 3x te trainen in de week hoor je ook niet in de hoofdklasse thuis…
  Ook niet zeuren dan als ze er gewoon uitvliegen over 4 wedstrijdjes.

 2. Laten we hopen dat de hockeyende ploeg Voordaan het zal redden en dat het anit hockey van Schc niet beloond zal worden.

 3. Anti hockey

 4. Ben het met Liefhebber eens. Met deze mentaliteit/visie hoor je niet in de hoofdklasse thuis. Wijzenbeek heeft bij SCHC goed ingegrepen. De Nieuw-Zeelanders, die eigen jeugd in de weg stonden, zijn vertrokken. Talenten zijn er voor in de plaats gekomen. Bovendien zijn ze meer gaan trainen. Ze doen al het mogelijke om niet te degraderen, en ze verdienen het om in de hoofdklasse te blijven.

 5. @pieter, jij bent toch die Bloemendaal fan? een liefhebber van mooi hockey dus.

  Als hockeyliefhebbers moeten we natuurlijk gewoon hopen dat Voordaan het haalt die proberen met al hun beperkte middelen in ieder geval te hockeyen ipv het anti-hockey wat Schc speelt.

 6. @fiets, ben inderdaad fan van Bloemendaal, en fan van aanvallend en technisch hockey. Als ik moet kiezen tussen verdedigend hockey en punten halen, en aanvallend en technisch hockey en geen punten halen, kies ik voor het eerste. Resultaat en punten halen is het belangrijkste. We hebben het hier over degraderen of in de hoofdklasse blijven. In de overgangsklasse ben je minder aantrekkelijk voor spelers, sponsors en leden/fans, en dus heb je minder inkomsten en een minder elftal (normaal gesproken). En uiteindelijk dus ook minder aantrekkelijk hockey.

 7. @Pieter, stel dat Schc erin blijft hebben ze volgend jaar precies hetzelfde probleem ze worden nu namelijk niet beter van dit speltype en ook niet interressanter voor nieuwe spelers.

  Dus als hockeyliefhebbers gewoon hopen dat een ploeg die wel probeert te hockeyen ook beloond zal gaan worden.

 8. Pieter, minder aantrekkelend dan Schc nu al speelt is bijna niet voor te stellen.

 9. @fiets, zeg niet dat ze volgend jaar ook zo moeten spelen. Denk dat er bij SCHC wel het een en ander mogelijk is, meer dan bij Voordaan. SCHC is immers een echt hockeybolwerk. Met continuiteit, een paar gerichte aankopen en talenten die weer een jaar verder zijn, kan SCHC volgend jaar misschien rond plaats 8 of zo spelen. Nu moeten ze overleven en zorgen dat ze erin blijven. Vind ze op papier ook gewoon een beter elftal hebben dan Voordaan, en zei dat al voordat ze boven Voordaan stonden.

 10. @pieter, Schc is bij de mannen al jaren geen hockeybolwerk meer. Volgend jaar belanden ze in precies dezelfde ellende als ze erin blijven en is niemand beter geworden met deze negatieve manier van spelen.

  Het is voor als liefhebber te hopen dat Voordaan erin blijft die gewoon de intentie hebben om te hockeyen ipv alleen maar tegenhouden.

 11. Voordaan traint 4x per week, SCHC 6x per week.
  De gemiddelde leeftijd van Voordaan ligt hoger dan die bij SCHC. Denk dat de groei bij SCHC groter zal zijn. Moeten ze natuurlijk wel blijven. Voordaan is niet meer dan een leuke passant in de hoofdklasse.

 12. @hokkie, van groei kan alleen maar sprake zijn als je probeert te hockeyen en beter probeert te worden want alleen dan word je spel beter, nu houden ze alleen maar tegen en ontwikkelen niks.

  Dit is natuurlijk een voorbode voor volgend seizoen, belanden ze weer in deze ellende want buiten de keeper is niemand beter geworden.

 13. Het lijkt me dat je ook leert verdedigen op deze manier. Daarnaast trainen ze wel ergens op en spelen redelijk veel oefenwedstrijden.

 14. @hockey, denk dat het leren verdedigen wel meevalt. Er staan 9 man in een handbalopstelling voor de keeper en ja dat is voor iedere aanvallende partij lastig om doorheen te komen.

  Kan me ook niet voorstellen dat het als spelers leuk is, en nogmaals volgend jaar hebben ze weer hetzelfde probleem.

  Voordaan heeft de intentie om te hockeyen en alleen die intentie is al zoveel malen leuker en positiever.

 15. Het is leuker voor het publiek. Eerst verloren ze alles ruim, dat is ook niet stimulerend voor de spelers. Daar bleek overigens uit dat ze echt niet konden verdedigen. De resultaten na de winterstop zijn wat dat betreft meer lonend. Nu leren ze elkaar iig helpen. Natuurlijk leer je nog meer in andere aanvallende speelstijlen. De groep van SCHC groeit harder dan de groep van Voordaan. Deze speelstijl is voor nu echt voldoende. Overleven en dan verder bouwen.

 16. @hokkie, het is niet alleen leuker voor het publiek maar ook voor spelers, je bent toch niet gaan hockeyen om met 9 man voor je goal te gaan liggen?

  Stel dat ze overleven wat valt er dan verder te bouwen? ze hebben na de winterstop niet gehockeyed maar met 9 man voor de eigen goal gelegen niemand op de keeper na is dus beter geworden. Volgend jaar ontstaat dus exact weer hetzelfde probleem.

  Voordaan probeert te blijven hockeyen en ja dan loop je weleens tegen een behoorlijke zeperd op maar heb je wel iets om volgend jaar op verder te bouwen.

 17. Ok. Prima.

 18. Liefhebber

  Ik heb het met hokkie eens, kijk naar den bosch vorig jaar.. Die begonnen het seizoen toen ook super aanvallend onder Aikman, dat werkte niet en stonden op een gegeven moment 10 punten achter.. Dan moet je knopen doorhakken net als schc nu doet om proberen te overleven en als dat dan met “lelijk” hockey moet, so be it. Kijk waar db nu staat, die gaan gewoon 6de worden. Waarom zou schc dat niet kunnen volgend jaar?
  En ik vind dat voordaan moet stoppen met het “we krijgen niet betaald” argument..
  Hoofdklasse is topsport en voor topsport moet je alles overhebben, is toch belachelijk om te zeggen dat ze niet meer gaan trainen omdat dat “niet bij voordaan past”. Dan verdien je het ook om volgend jaar lekker in de OVK te ballen

 19. @liefhebber, totaal ander verhaal het DenBosch van vorig seizoen was kwalitatief vele malen beter dan het Schc van dit seizoen.

  En het Denbosch van vorig seizoen is gaan hockeyen en niet met 9 man voor de goal gaan liggen.

 20. @liefhebber, dit is werkelijk appels met peren vergelijken, slaat nergens op.

  Denbosch vorig seizoen was gewoon een goede ploeg waar Aikman gewoon vreselijk slecht mee presteerde, die ploeg had 2 Ned ex internationals dit Schc is kwalitatief een hele matige ploeg.

 21. Liefhebber

  Misschien had db vorig jaar een betere ploeg dan schc nu maar dat is niet mijn punt.. Wanneer je in een crisis zit moet je er alles aan doen om die te overleven, en ik heb enorm veel respect voor de mannen van db van vorig jaar die gewoon doodleuk bijna elke dag zijn gaan trainen.. En zo moet je het ook oplossen, gewoon hard werken en er tijd insteken. Op die manier vind ik dat schc het meer verdient dan voordaan.
  En ja het is misschien niet het meest aantrekkelijke hockey, maar je wil toch in de HK blijven.. 3 punten zijn 3 punten

 22. @Liefhebber, DB is meer gaan trainen en gewoon blijven hockeyen en zijn dus door het jaar beter geworden dit tegenstelling tot SCHC die met 9 man voor de eigen goal hangen.

  Omdat SCHC meer traint dan Voordaan verdienen ze het meer? wat is dat voor onzin.

  Natuurlijk wil iedereen in de HK blijven maar dit is uitstel van executie, volgend jaar ontstaat precies hetzelfde probleem.

 23. @stick en geert

  Stick, Geert, hoeveel wedstrijden hebben jullie eigenlijk gezien van SCHC? Jullie (of jij) blijft maar hetzelfde verhaal ophangen terwijl het kant noch wal raakt. SCHC speelt hartstikke leuk. Ze verdedigen heel hard en compact, maar tegelijkertijd spelen ze heel verzorgd en leuk als ze de bal hebben. Ik vond het indrukwekkend wat ze afgelopen zondag tegen Amsterdam lieten zien als je de kwaliteiten op het veld tegen elkaar afzet. Het was in ieder geval allesbehalve afbraakhockey zoals zo graag door Jan en alleman geroepen wordt. En ja, SCHC wordt zichtbaar beter dit seizoen. De groei bij dit superjonge team is overduidelijk voor alle supporters die wel wekelijks de wedstrijden zien… Als je niet weet waar je over praat, hou dan gewoon je mond in plaats van zomaar wat roepen op basis van nul informatie.

 24. Haha ja Schc speelt heel erg leuk, de dames ja.

  De heren spelen vreselijk negatief.

  Mooi dat je je club steunt maar wat je schrijft is totale onzin

 25. Zet je rood/ blauwe bril even af

  Spelen sinds de winterstop afbraak hockey met 9 man rond de eigen 23. Niemand die beter word, ja de keeper.

Reageer