Van Driel: “Pinoké wilde niet meer meewerken”

HDM kon met hakken over de sloot het volgende hoofdklasse-seizoen halen. Op de slotdag van de reguliere competitie speelde de ploeg uit Den Haag 0-0 gelijk tegen Pinoké. “Het is fijn om een keer boven de degradatiestreep te eindigen,” zegt Mila Muyselaar in het AD/Haagsche Courant. Muyselaar, die vorig jaar met Klein Zwitserland degradeerde en de overstap naar HDM maakte is maar wat blij na afloop van de wedstrijd.

MOP, dat 4-3 verloor bij Hurley, stond voor de laatste speelronde op 22 punten. HDM en Pinoké hadden beiden 21 punten, maar zouden in het geval van een remise MOP passeren. Voor Pinoké gaf het aantal zeges daarbij de doorslag, voor HDM doelsaldo. Gevolg was een staakt-het-vuren halverwege de tweede helft. “Het laatste kwartier was echt vreselijk. We hadden dat niet afgesproken, maar op een gegeven moment gebeurt dat gewoon,” vertelt Muyselaar.

Het deed de echte hockeyliefhebber pijn aan de ogen. “Pinoké wilde niet meer meewerken en liet heel erg blijken dat ze op een gelijkspel gingen spelen. Op een gegeven moment wordt er niet meer aangevallen, dan ga je zelf niet als een gek aanvallen om straks een goal tegen te krijgen. Daarna heb je ook geen grip meer. Je kunt niet vanuit niks ineens aanzetten. Ja, top dat we erin blijven, maar ik vind het irritant om zo het seizoen te eindigen. Zo’n salonremise; ik vond het altijd verschrikkelijk om dat op tv te zien,” zegt HDM-coach Erik van Driel in diezelfde Courant.

Reageer