Van Geffen wil nog twee jaar door en richt zich op de Olympische Spelen van 2021 - Hoofdklasse Hockey Nederland
Margot van Geffen in actie tegen Oranje-Rood.

Van Geffen wil nog twee jaar door en richt zich op de Olympische Spelen van 2021

 

Nu de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld zijn de ogen gericht op de ‘oudere’ spelers. Gaan de Nederlandse coryfeeën zoals bijvoorbeeld Welten, van Maasakker, Bakker en Pruyser nog door, of hangen zij hun stick aan de wilgen. Hoofdklassehockey sprak met Nederlands international en speelster van Den Bosch, Margot van Geffen.

De palmares van Margot van Geffen is er eentje om jaloers op te zijn. Alles wat er te winnen is, heeft van Geffen al gewonnen. Met Oranje won zij de Olympische Spelen, WK, EK, Champions Trophy, de Pro League en de Champions Trophy. Ook presteerde van Geffen het om zeven keer Nederlands Kampioen met Den Bosch te worden. Van Geffen: ‘Zo lang het lichaam nog mee wil, ga ik door. Ik vind het spelletje nog veel te leuk om te stoppen’.

Margot van Geffen viert samen met Ireen van den Assem, Malou Pheninckx en Lidewij Welten de gewonnen Pro League finale tegen Australië.
Margot van Geffen viert samen met Ireen van den Assem, Malou Pheninckx en Lidewij Welten de gewonnen Pro League finale tegen Australië. Foto: Roel Ubels

Contractonderhandelingen

Goed nieuws voor bondscoach Alyson Annan. De ervaren van Geffen speelde tot nu toe maar liefst 201 interlands. Een rots in de branding en een speelster waar de jonge garde in deze onzekere tijd zich zeker aan vast gaat houden. ‘Voor mij was er geen twijfel, ik wilde graag door. Nog voordat de Olympische Spelen waren uitgesteld had ik al met het bestuur van Den Bosch gesproken. We zijn aan het onderhandelen voor een nieuw contract die mij nog twee jaar bind aan de club. Dat de Olympische Spelen dus zijn uitgesteld maakt voor mij eigenlijk geen verschil’.

Op het EK Hockey in Antwerpen pakt van Geffen haar vijfde Europese medaille.
Op het EK Hockey in Antwerpen pakt van Geffen haar vijfde Europese medaille. Foto: Roel Ubels

Waar veel Oranje-speelsters dit jaar alles aan de kant hadden gezet voor de Olympische Spelen en nu dus in een ‘zwart gat’ vallen, had van Geffen het relatief gezien goed geregeld. Afgelopen maart rondde zij haar opleiding af als personal trainer. Komende maanden gaat zij via een virtual classroom de opleiding voedings- en inspanningsfysiologie volgen. In Maart 2021 gaat de knop weer volledig om richting de Spelen in Tokyo. Van Geffen legt uit: ‘Deze week hadden we met het Nederlandse team een ‘off-week’. De boog kan namelijk niet altijd gespannen zijn. Het heeft geen zin om om elke week veel te gaan hardlopen, we kunnen als sporters namelijk niet twaalf maanden per jaar pieken. Afhankelijk hoe de KNHB het programma gaat inrichten, passen wij ons trainingsschema aan. Het is jammer dat dit jaar verloopt zoals het nu verloopt. Toch ben ik blij dat de Spelen zijn uitgesteld. Het evenement was een stuk minder leuk geweest als er geen supporters waren en atleten niet op hun best zouden zijn. Daarnaast is het extra leuk dat we misschien komend jaar een Olympische medaille kunnen vieren in een vol Holland Heineken House’.

 

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Den Bosch met maar liefst 1 - 9 van Kampong.
In de eerste wedstrijd van het seizoen won Den Bosch met maar liefst 1 – 9 van Kampong. Foto: Roel Ubels

Door: Hans Hofstra

Reageer