Van Maasakker: “Wij gaan elke wedstrijd in om te winnen” | Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Maasakker: “Wij gaan elke wedstrijd in om te winnen”


Caia van Maasakker heeft na zes speelronden vier keer weten te scoren voor SCHC. In de topper tegen Laren had ze het moeilijk, ze kreeg acht strafcorners en wist er geen een te scoren. Zondag speelde ze tegen HDM en daar sleepte ze weer twee corners erin. In het AD komt Van Maasakker aan het woord.
“Na Laren kreeg ik allemaal vragen over mijn strafcorner. Ik maakte me er zelf geen zorgen om. Er staat natuurlijk ook een goede keeper bij Laren,” zegt de 23-jarige international. Van Maasakker traint elke training op haar strafcorner en gaat ook vaak naar strafcornerspecialist Toon Siepman voor individuele training. “Het wisselt een beetje hoe ik zelf met de sleep omga. Soms ga ik er meer op trainen als het niet goed gaat. Nu was ik afgelopen week niet naar Toon gegaan en scoor ik wel twee keer.” De ideale corner van de verdediger van Stichtsche is als ze er niet veel mee bezig is en alleen maar denkt aan dat ze voluit wilt pushen en scoren: “Ik hoef niet echt over die beweging na te denken, die zit zo in mijn hoofd, omdat ik er zo veel op train.”
Momenteel staat SCHC derde met vijf punten achterstand op de koplopers Amsterdam en Den Bosch. Van Maasakker is benieuwd hoe de wedstrijd tegen Amsterdam wordt: “Wij gaan in ieder geval elke wedstrijd in om te winnen. Ik denk zeker dat we als team verder zijn dan vorig seizoen. Maike Stöckel en Roos Drost zijn goede aanvullingen en de rest van het team is weer een jaar verder. Dat we verloren van Laren was telleurstellend, maar we speelden wel goed en creëerden genoeg kansen. Zij legden alleen die bal er wel in en wij niet.”
Zondag om 12.45 uur speelt Van Maasakker thuis tegen koploper Amsterdam.

Comments (1)

  1. Rotterdammer

    Het blijft een leuke chick.

Reageer