Van Puffelen en De Voogd niet langer in Olympische trainingsgroep - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Puffelen en De Voogd niet langer in Olympische trainingsgroep

 

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, Max Caldas, heeft Diede van Puffelen (HC Rotterdam) en Bob de Voogd (HC Braxgata) laten weten dat zij niet langer deel uitmaken van de Olympische trainingsgroep.

Max Caldas: “We hebben met de hele spelersgroep eind vorig jaar afgesproken om waar mogelijk snel helderheid te geven als het gaat om de selectie. De concurrentie in onze groep is groot en iedereen werkt hard voor een plaats in de Olympische groep. Wanneer het voor ons als staf duidelijk is dat iemand Tokio om wat voor reden dan ook niet gaat halen, dan laten we dat de desbetreffende speler weten. Wij hebben nu geconcludeerd dat andere spelers op de posities van Bob en Diede verder zijn dan zij.”

Wortelboer en Beins

Caldas kan de komende periode niet beschikken over Floris Wortelboer. Bij Wortelboer schoot afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen India een schouder uit de kom. De blessure van de speler van HC Bloemendaal wordt opnieuw beoordeeld door een specialist. Caldas en zijn staf hebben daarom Teun Beins (HC Oranje-Rood) gevraagd voorlopig mee te trainen met de trainingsgroep tijdens de voorbereidingen op de wedstrijden tegen en in Spanje. Beins is echter niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor de twee FIH Pro League wedstrijden op 31 januari en
1 februari in Valencia.

Naast Teun Beins neemt Caldas de volgende 19 spelers mee naar Spanje:

 

Voornaam Achternaam Vereniging
Seve Ass, van HGC
Billy Bakker Amsterdamsche H. & B.C.
Lars Balk SV Kampong Hockey
Pirmin Blaak (GK) HC Oranje-Rood
Thierry Brinkman HC Bloemendaal
Thijs Dam, van HC Rotterdam
Jelle Galema HC ‘s-Hertogenbosch
Jonas Geus, de SV Kampong Hockey
Jeroen Hertzberger HC Rotterdam
Jip Janssen SV Kampong Hockey
Bjorn Kellerman SV Kampong Hockey
Robbert Kemperman SV Kampong Hockey
Joep Mol, de HC Oranje-Rood
Mirco Pruyser Amsterdamsche H. & B.C.
Glenn Schuurman HC Bloemendaal
Sam Ven, van der (GK) HGC
Valentin Verga Amsterdamsche H. & B.C.
Mink Weerden, van der HC Oranje-Rood
Sander Wijn, de SV Kampong Hockey

 

Sander Baart (HC Braxgata), Jorrit Croon (HC Bloemendaal) en Terrance Pieters (SV Kampong Hockey) zijn nog herstellende van eerder opgelopen blessures en reizen daarom net als Floris Wortelboer niet mee naar Spanje. Ook keeper Maurits Visser (HC Bloemendaal) blijft in Nederland achter.

Comments (1)

  1. Zoethoudertje!

Reageer