Van Wijk: "Ik ben er helemaal klaar mee" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Van Wijk: “Ik ben er helemaal klaar mee”

liekevanwijk

Afgelopen zondag mocht MOP-verdediger Lieke van Wijk twee keer een kwartier spelen in de wedstrijd tegen Oranje Zwart. In het Brabants Dagblad vertelt ze over haar blessure.

“Ik heb nu geen pijn. Het piekmoment van de pijn ligt niet tijdens of vlak na de wedstrijd, maar erna,” legt Van Wijk uit. Afgelopen dinsdag stond de strafcornerspecialist weer op het trainingsveld en was daar erg blij mee. Ze mocht na een rustperiode weer wat oefeningen met bal en stick doen. “Ook al ging mijn bal vijfduizend meter naast, ik vond het heerlijk om te hockeyen.”

De afgelopen periode was voor Van Wijk afzien. Het verhaal misschien al bekend: na het EK met Jong Oranje is Van Wijk niet meer volledig fit geweest. Het vocht in de aanhechting van de pees in haar linkerknie zorgde voor veel pijn en daarom speelde Van Wijk soms met pijnstillers. Van Wijk speelde voor de winterstop nog vaak en ook in zaalcompetitie was ze actief. “Daarna kreeg ik een terugslag. Geen idee waardoor.”

“Ik ben er helemaal klaar mee,” verwoordt ze haar frustraties. “De laatste twee wedstrijden vond ik verschrikkelijk. Het liep niet en ik sta mezelf dan helemaal op te vreten.”

Van Wijk betreedt weer voorzichtig het hockeyveld en durft na te denken over haar hoofddoel: het WK met Jong Oranje eind juli.

“Dat komt nu wel erg dichtbij. Mijn lichaam moet die troep in die knie eruit werken, dat kan ik niet doen. Het is niet in te schatten hoelang dat gaat duren. Maar hopelijk ben ik op tijd fit. Er is overleg tussen de bondscoach, de coaches, fysio’s en die bepalen waar mijn grenzen liggen.”

Comments (2)

 1. “Mijn lichaam moet die troep in die knie eruit werken, dat kan ik niet doen…. Er is overleg tussen de bondscoach, de coaches, fysio’s en die bepalen waar mijn grenzen liggen.”

  Een interessante opvatting over eigen lichaam…

  Iig beterschap!

 2. Beloofd!?

  Lieve Lieke,

  Beloof jezelf aub goed naar je eigen lichaam te luisteren, beter te laat starten dan te vroeg! Je hebt maar 1 stel gezonde benen, wees er zuinig op. En luister aub niet te veel naar je coaches als ze je eerder willen laten starten dan dat je eigenlijk zou willen/mogen. JIJ bepaalt je eigen grens!

  Beloofd!?

Reageer