Veenendaal, Veen, De Waard en Bosch verlaten Kampong

Claudia Veenendaal, Marijn Veen, Fleur de Waard en Carmel Bosch vertrekken bij Kampong. Dat heeft de club op de website bekendgemaakt.

“Veel dank voor jullie grote inzet, zowel op het veld als in de zaal. Een bijzonder dankwoord voor de talenten Marijn en Carmel uit onze jeugdopleiding: wat hebben we genoten van jullie spel tijdens al die spannende jeugdfinales en jullie bijdrages aan het veroveren van de verschillende titels op het veld en in de zaal! We wensen jullie veel succes bij jullie nieuwe clubs. En hopelijk geldt: ‘Eens een blauw hart, altijd en blauw hart!”, valt te lezen in het bericht op de website.

Naar het Amsterdamse Bos

Veen maakt de overstap naar Amsterdam. Ze begon naar carrière bij Groningen, waarna ze voor Kampong ging spelen. Bij de Utrechtse club doorliep ze de gehele jeugdopleiding en sloot op 17-jarige leeftijd aan bij de selectie van het vaandelteam. Met Kampong werd Veen in 2016 landskampioen in de zaal.

Veens teamgenote Bosch vertrekt ook naar het Amsterdamse Bos, maar gaat spelen voor de buren van Hurley. Als 15-jarige debuteerde Bosch bij Nijmegen in de Overgangsklasse en scoorde meteen bij haar debuut. Een jaar maakte ze de overgang van Nijmegen naar Kampong waarvoor ze ook in haar eerste wedstrijd trefzeker was. Afgelopen seizoen maakte Bosch indruk in de zaal en eindigde als tweede op de topscorerslijst. Ze hoopt bij Hurley meer minuten in de Hoofdklasse te kunnen maken.

Nieuwe club nog niet bekend

In tegenstelling tot Veen en Bosch is het nog niet bekend waar Veenendaal en De Waard komend seizoen spelen. Veenendaal, die eerder speelde voor Wageningen en Amersfoort, maakte afgelopen maart haar rentree na een zware knieblessure die ze een jaar daarvoor had opgelopen. De Waard kwam vorig jaar zomer naar Kampong na twee seizoenen MOP.

Eerder werd bekend dat Elsie Nix, Michelle Fillet, Renée van Laarhoven, Kiki van Wijk en Alexandra Heerbaart voor langere tijd door Kampong zijn vastgelegd.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (8)

 1. En wie is bondscoach Jong Oranje? Begin een beetje treurig verhaal te worden. Bond en hc Amsterdam 2 handen op 1 buik.

 2. Toekomst

  Terechte opmerking.
  Als de betreffende coach eventueel nu eens niet zoveel zicht op talent zou hebben, levert deze “centralisatie” schade aan het niveau van het vrouwenhockey op.
  Over een paar jaar (helaas dan pas) zal blijken of dit allemaal een goede zet was.
  Laten we hopen dat Mathijssen er kijk op heeft. Ik weet het niet.

 3. Kritisch

  Die meiden gaan voor hun kansen. Het is nu eenmaal handig om met de coach in charge zoveel mogelijk contact te hebben. Bovendien kan je dan altijd met veel jong oranje meiden trainen. Valt veel voor te zeggen.
  Mathijssen is een prima trainer en heeft een visie.

 4. En dan maak je veel minder speelminuten als dat ze nu bij Kampong zou doen. Ontzettend jammer met zoveel talent bij Amsterdam en dat is de reden waarom DB kampioen wordt. Die halen alleen speelsters wanneer het echt nodig is en worden veel beter gebrachy.

  De Waard was toch gewoon niet goed genoeg lijkt me?

 5. karel aalbers

  Dat lijkt me een logische keuze van Veen.
  Helaas kiest kampong ervoor om bij de dames niet te investeren in de selectie om de laatste stap te halen.
  Met Oliva hebben ze een wereldtopper in huis. Ten opzichte van een jaar eerder kwam Bray, wat een topaankoop bleek. Maar De waard werd gehaald ten koste van jeugd en moet nu al weer weg. Nortman blijkt een matige duitse verdediger die nu de voorkeur krijgt boven veenendaal.
  Maar om de stap te zetten is meer actie op de transermarkt nodig.
  Dit jaar is er voor het eerst sprake van een top 3 met het afhaken van laren. De uitgelezen kans voor kampong om de strijd om plek 4 serieus aan te gaan. Maar hiervoor zijn nog 1 of 2 topspeelsters nodig. En Kampong komt ten opzichte van de andere PO kandidaten (laren, OZ) te kort wat betreft Strafcorner en Keepster. Met alle respect voor de zelfopgeleide Heerbaart.

  Zolang kampong kiest om niet meer te investeren in de dames, zullen de beste speelsters blijven vertrekken. Zoals ook: De Goede, Van der Pols, Drost, Luirink, De Waard en Muller eerder deden.

 6. Kampong heeft groot gelijk

  Kampong heeft groot gelijk om op dit moment niet voor de top 4 te gaan bij de dames. Dameshockey is in Nederland heel groot, maar ook gewoon saai. Alleen het Nederlands elftal is bij vlagen leuk om naar te kijken, maar zelfs daar genoeg speelsters waar gewoon geen drol aan is. Samenvattingen van de dames op Ziggo is zelfs saai om te kijken, laat staan dat je de gehele 70 minuten ziet.

 7. @kampong heeft groot gelijk

  Met zo’n redenatie en instelling zal dat inderdaad niet gebeuren. Ik mag hopen dat jij geen coach bent. Daar wordt het Nederlands hockey ook niet vrolijker en kleurrijker van.

 8. Kampong heeft best een aardig team (hopen dat ze Bray kunnen behouden!). De Waard zal niet gemist gaan worden, simpelweg niet het talent van haar zusje.

  Wel ontzettende zonde dat Deetman weg moet bij Amsterdam, stond daar toch best aardig te hockeyen in de play offs. Ben benieuwd welke Jong Oranje speelster Mathijssen nog meer naar Amsterdam krijgt.

Reageer

Contact Us