Velddoelpunten tellen dubbel in Hockey India League

President van Hockey India en voorzitter van de Hockey India League-organisatie, dr. Narinder Dhruv Batra, kondigde een opvallende verandering aan voor de komende HIL-competitie. Velddoelpunten zullen in de nieuwe opzet geteld worden als twee treffers. Op deze manier wil de organisatie ‘vaardig en tactisch hockey belonen’. Rake strafcorners en strafballen blijven tellen als één treffer. 

Uitzondering op die regel is de strafbal die toegekend is naar aanleiding van een fysieke overtreding. Een goal die volgt uit een dergelijk vergrijp, zal ook als twee treffers tellen. Ook strafballen die volgen uit strafcorners door een opzettelijke overtreding tellen voor twee. Op die manier hoopt de HIL-organisatie hard spel te ontmoedigen.

Andere aanpassingen van de HIL ten opzichte van eerdere jaren zijn dat elk team uit twintig spelers moet bestaan, waarvan twaalf Indiase en minstens twee keepers. Alle spelers dienen bij elke wedstrijd van hun ploeg aanwezig te zijn.

De HIL-veiling vindt 17 september plaats. Teams kunnen op die dag bieden op 135 Indiase en 141 buitenlandse spelers. Eerder kregen de teams de mogelijkheid zes spelers, drie Indiase en drie internationale, van het elftal van vorig jaar te behouden voor komende competitie. Onder anderen Wouter Jolie speelt daarom ook in 2016 voor de Uttar Pradesh Wizards. Nederlandse spelers die in aanmerking willen komen voor Oranje hebben zullen zich niet beschikbaar stellen voor de HIL-veiling.

Comments (2)

  1. Prima idee!
    Klaar met dat constant zoeken naar een voetje als men de cirkel ingaat.
    Je gaat de cirkel in om te scoren!
    + veel sneller, bij overtreding in de cirkel, een strafbal geven.

  2. Mooie nieuwe regel! Hoop dat dit uiteindelijk internationaal wordt doorgevoerd. Het belang van de strafcorner weegt nu te zwaar op het spel.

Reageer