Vera Vorstenbosch: ‘Probeer scherp te zijn in de cirkel’ - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vera Vorstenbosch: ‘Probeer scherp te zijn in de cirkel’

‘Het is lekker om deze wedstrijd winnend af te sluiten’, concludeerde Vera Vorstenbosch na afloop van de eerste play-offwedstrijd, die Den Bosch in en tegen Laren met 2-0 won.

Vorstenbosch speelde een belangrijke rol in de overwinning door de score in de tweede helft te openen. Via een tip-in liet de Bossche spits Laren-keeper Joyce Sombroek kansloos. ‘Ik probeer in de cirkel scherp te zijn en te kijken of het balletje een keer komt. Pien (Sanders, red.) gaf hem eigenlijk perfect. Precies op een presenteerblaadje.’

Lekker gevoel

Tien minuten voor tijd besliste Maartje Paumen het duel door de vijfde strafcorner van Den Bosch kiezelhard binnen te pushen. ‘Dat gaf wel een lekker gevoel. Het is heel erg fijn als je tien minuten voor tijd de 2-0 binnen prikt’, zegt Vorstenbosch.

‘Ik vond ons goed spelen’, gaat de spits verder, ‘een aantal keer leden we wat makkelijk balverlies en hadden we niet de rust aan de bal. Je hebt bij Laren met Naomi (Van As, red.) en Laurien (Leurink, red.) twee spelers die uit niets iets kunnen. Dan moeten we het klein houden met verdedigen.’

Heerlijk om thuis te spelen

De eerste zege in de best-of-three is binnen. Komende zaterdag kan Den Bosch zich bij winst plaatsen voor de finalewedstrijden om het landskampioenschap. ‘Het is heerlijk om thuis te spelen en we gaan ons best doen’, besluit Vorstenbosch.

Comments (1)

  1. Den Bosch was inderdaad scherp. Compliment ook aan de keeper van Den Bosch, die ook “gewoon” scherp was op een aantal ballen van Laren in de cirkel.

Reageer