Verlengingen contracten dames HC Den Bosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

Verlengingen contracten dames HC Den Bosch

HC Den Bosch  heeft de contracten verlengd van Lidewij Welten, Margot van Geffen, Ireen van den Assem en Frederique Matla. Ook hebben Imme van der Hoek en Pleun van der Plas zich langer aan de club verbonden. Naast de toevoeging van Laura Nunnink aan de Bossche selectie, komt Emmeline Oonk over vanuit de jeugd.

Fréderique speelt ook de komende drie seizoenen voor de club aan de Oosterplas, net als Imme. Margot en Pleun hebben twee seizoenen bijgetekend. Lidewij en Ireen één seizoen. “Met deze verlengingen leggen we een hele sterke basis voor de toekomst van het team”, vertelt bestuurslid Tophockey Vera Vorstenbosch. “Daar zijn we trots op. We kunnen verder bouwen aan de ambitie van de club en onze talenten de kans geven zich verder te ontwikkelen.”

Niet alleen is Vera blij met de contractverlenging van zestal, ook de toevoeging van Emmeline Oonk (18) aan de selectie maakt haar enthousiast. “Emmeline heeft in de afgelopen jaren veel groei laten zien in haar spel en rol in de A1. Ze mag onder de vleugels van onze ervaren spelers gaan meedraaien op het hoogste niveau.”

Afscheid

Tegenover de verlengingen en de komst van Laura Nunnink en Emmeline Oonk in de groep, staat het vertrek van Lieke Hulsen en Julia van den Heuvel. De club heeft besloten het contract van Lieke niet te verlengen, waarmee er een einde komt aan haar carrière bij de Bossche ploeg. Ze speelde elf seizoenen voor het team en werd acht keer landskampioen. Daarnaast sleepte ze zeven Europese titels, twee nationale zaaltitels en een Europese zaaltitel binnen. Met de Nederlandse zaalhockeyers won ze een EK en WK. “Het afscheid van Lieke onder de huidige omstandigheden is niet ideaal”, reageert Vera. “We hadden gehoopt dat we haar een mooi slot van haar carrière konden geven. Ze heeft jarenlang het onderste uit de kan gehaald, met haar energie en werklust. Haar neusje voor de goal, inclusief gebalde vuist na een doelpunt, zijn bekend tot ver buiten onze stad. We zijn haar ontzettend dankbaar voor alle jaren die ze ons heeft gegeven. En we hopen dat we later in het jaar kunnen terugblikken op haar mooie tijd aan de Oosterplas.”

Julia van den Heuvel studeert in Utrecht en heeft in goed overleg besloten haar carrière bij Kampong te vervolgen en tekent daar een vierjarig contract. “Kampong is een fantastische stap. In Utrecht, waar ze ook woont, krijgt ze veel mogelijkheden om te groeien als hockeyer. We kijken uit naar haar ontwikkeling. Maar met haar leergierige en hardwerkende instelling komt dat helemaal goed.”

Bron: www.hcdenbosch.nl

Foto: Robert Sanders

Reageer