Verliezend halve finaliste di Santo: 'Niemand wilde de shoot-out bij ons nemen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Verliezend halve finaliste di Santo: ‘Niemand wilde de shoot-out bij ons nemen’

 

Argentinie verloor gisteren in de shoot-out serie van Australië  De Argentijnse dames leken in de eerste helft hard op weg om de overwinning naar zich toe te halen. Toch waren het de stugge Australische dames die in de shoot-outs net één doelpuntje meer konden maken. De ‘schlemiel’ van de avond werd Celina di Santo. Zij mocht van haar coach Retegui geen minuut spelen, maar moest wel de ‘winnende’ shoot-out nemen. De poging van di Santo ging hoog over.

De Argentijnse ploeg verliet na de wedstrijd verslagen het veld. Alle speelsters zochten snel de kleedkamer op. Toch was het de 19-jarige Celina die Santo die opstond en uitleg wilde geven over de wedstrijd. ‘Ik vond dat we veel sterker waren dan Australie. Toch ging de bal er niet in. We hebben zo veel kansen gehad om te scoren. Omdat wij niet scoorden, kwam Australie steeds beter in het spel’, aldus di Santo.

Met snelle rushes van Albertarrio, de ervaring van Rebecchi en de explosieve Granatto leek de wedstrijd vooraf tegen Australie een formaliteit voor Argentinië te worden. In de eerste helft waren het de Argentijnen die met mooi aanvallend hockey het de Australische dames erg moeilijk maakte. Met tien strafcorners tegen twee van Australië, leek de wedstrijd op ‘dode’ spelmoment al beslist te gaan worden.

Toch was het Australie die sterk terug kon komen in de tweede helft. Waar Argentinie de hoop leek op te geven was het Australie die steeds iets meer uit haar schulp kon komen. De shoot-outs zouden de wedstrijd vandaag gaan beslissen. ‘Het was voor mij erg lastig vandaag. Ik heb geen minuut gespeeld in de wedstrijd. Bij ons hebben we de afspraak, dat wanneer de wedstrijd lastig is, de jongere speelsters de shoot-outs moeten nemen. Daarnaast was er niemand in het team die de shoot-outs wilde nemen. Zodoende vroeg mijn coach Retegui of ik de shoot-out wilde nemen. Ik ben hier om te leren en dus wilde ik heel graag deze kans pakken. Helaas had ik pech. Ik raakte de bal niet goed op mijn backhand en de bal ging hoog over’, legt di Santo uit.

De ploeg gaat het zaterdag opnemen tegen Duitsland. Ook in deze wedstrijd zal Argentinië er nog alles aan moeten doen om te winnen. ‘Tegen Duitsland zullen we er nog alles aan gaan doen om te gaan winnen. Maar niet alleen deze wedstrijd is van belang. Over drie weken hebben wij de Pan American Games. Hier kunnen we een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio veroveren. Mocht ik hier weer een shoot-out krijgen, dan knal ik hem erin’.

Door: Hans Hofstra

 

 

Reageer