Verliezende Bos leeft mee met Van As | Hoofdklasse Hockey Nederland

Verliezende Bos leeft mee met Van As

Den Bosch heeft de eerste prijs binnen en versloeg Laren tijdens de finale van EuroHockey Club Champions Cup met 4-2. Ook de weer van haar knieblessure herstelde international Willemijn Bos kon de nederlaag niet verhinderen.

Vlak voor de Olympische Spelen in Londen scheurde Bos haar kruisband af. Inmiddels is de centrale verdedigster bij Laren weer helemaal terug.

Bos hoopt uiteraard dat ze ook weer terug kan keren in het Nederlands elftal. De speelster van Laren gaat nu haar clubseizoen er op zit weer vol meetrainen met het Nederlands elftal. Maar het is nog de vraag of ze van 13 tot en met 23 juni met Oranje mee kan doen aan de Hockey World League in Rotterdam.

„Ik weet niet of ik dat ga halen”, zei Bos. „Ik denk eigenlijk dat zeven wedstrijden in tien dagen negen maanden na de operatie een beetje te veel van het goede is. Maar ik weet het echt nog niet.”

Naomi van As gaat de Hockey World League en in augustus het EK in het Belgische Antwerpen zeker missen. Zij scheurde vorige week tijdens de halve finale van de play-offs tegen

Den Bosch haar kruisband af. „Vreselijk”, reageerde Bos. „Ik weet natuurlijk precies wat er door haar heen gaat en was er in het veld ook nog eens als eerste bij. Maar ze is heel sterk en ik denk dat ze er heel goed mee om kan gaan.”

Zonder Van As slaagde Laren er niet in om Den Bosch te verslaan. „Het verschil is dat zij iets meer ervaring hebben dan wij”, gaf Bos als verklaring voor de nederlaag.

Bij Laren nam Miek van Geenhuizen met de zilveren nederlaag afscheid van het tophockey. „Wat zij allemaal met een bal kan, is niet te geloven”, zei Bos over haar stoppende teamgenoot. „Fantastisch om naar te kijken. Op de training heb ik vaak geapplaudisseerd voor haar als ze weer iets bijzonders deed.”

Hoewel naast Van Geenhuizen ook routinier Renske van Geel het voor gezien houdt, denkt Bos dat er nog genoeg toekomst zit in het team van Laren, dat volgend seizoen onder leiding staat van de nieuwe coach Etienne Spee.

„Er stonden vandaag vijf, zes speelsters in het veld van 18, 19 jaar. Het is zo mooi dat we op de valreep de play-offs hebben gehaald en deze jonge speelsters in de belangrijke wedstrijden ervaring hebben opgedaan. Dat kan in de toekomst nog goed van pas komen.”

Ondertussen wordt er in de wandelgangen gesproken over financiële problemen bij Laren. „Ik hou me daar niet mee bezig”, zei Bos. „Dat zijn randverschijnselen waar we toch niets aan kunnen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het allemaal wel goed komt.”

Reageer