Vermeulen: "Ik zeg zonder bandje ook wel mijn dingetje" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Vermeulen: “Ik zeg zonder bandje ook wel mijn dingetje”

MDW 20130303_IMG_9993

Door de gelukkige zege heeft de formatie van Coach Taco van den Honert nu nog maar drie punten achterstand op de nummer vier Kampong. Bij een nederlaag was het gat opgelopen tot negen punten en hadden de Amsterdammers deelname aan de play-offs op hun buik kunnen schrijven. Vermeulen heeft er wel een verklaring voor dat het gedurende de eerste competitiehelft wat minder ging bij Amsterdam. “Door het stoppen van Klaas Veering en Geert-Jan Derikx, de blessures van Taeke Taekema en Santi Freixa en de wereldreis van Floris Evers hebben we heel veel moeten inleveren,” zei de aanvoerder van het Nederlands elftal. “Logisch dat er daardoor veel onrust in het team is gekomen.”

In tegenstelling tot sommige andere Nederlandse internationals koos de studente psychologie er niet voor om tijdens de winterstop zijn zakken te vullen in de lucratieve Hockey India League. “Ik zat tijdens de eerste competitiehelft met een stage en moest naast het hockey veertig uur per week werken,” zei Vermeulen. “Daarom was het voor mij niet mogelijk om naar India te gaan. Ja, ik had er inderdaad veel geld kunnen verdienen, maar geld is niet alles.”

Een aanvoerder van het Nederlands elftal, die naast zijn sport veertig uur per week moet werken. Het kan allemaal in het hockey. Overigens is Vermeulen opvallend genoeg geen aanvoerder van Amsterdam. Billy Bakker draagt dit seizoen het bandje bij de landskampioen. “Hij is een jongen van de club en ik zit er pas twee jaar,” legde de van Kampong afkomstige hockeyer uit. “Daarom is er voor Billy gekozen. Ik vind het prima. Ik zeg zonder bandje ook wel mijn dingetje tijdens de wedstrijd en in de kleedkamer.”

Reageer