Video: De hoogtepunten van de zaalfinale dames 2016

Vorig jaar wonnen de dames van Kampong de landstitel in de zaal na een 3-0 zege in de finale op hdm. In het Topsportcentrum in Rotterdam scoorden Lisette Korink, Marieke van der Vis en Marijn Veen voor de Utrechtse formatie, die de titel hiermee prolongeerde. Bekijk de hoogtepunten van de finale van 2016.

Wedstrijdverslag

Kampong en hdm werden tweede in hun poule op gepaste afstand van respectievelijk MOP en Den Bosch, maar sloegen in de halve finales toe. Hdm was te sterk voor Den Bosch en Kampong rekende af met MOP.

Een vroege voorsprong gaf Kampong het initiatief in de wedstrijd. Al in de tweede minuut schoot Lisette Korink de bal achter Julia Remmerswaal, waardoor de Domstedelingen zichtbaar zelfvertrouwen kregen. Ook hdm creëerde mogelijkheden, met name in de persoon van Pien van Nes.

Kampong profiteert van foutje

Ze stond twee keer echter niet op scherp en leverde rollertjes af in de Utrechtse cirkel. Rond de veertiende minuut werd Kampong een handje geholpen door Daphne Admiraal. De verdedigster speelde opponent Marieke van der Vis strak aan in de stick. Van der Vis rende hard de cirkel in en zag haar voorzet door diezelfde Admiraal in het doel verdwijnen.

Aanvoerder Marijn Veen kreeg vlak na rust de uitgelezen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Ze wurmde de bal knap onder goalie Remmerswaal door, maar eenmaal voor het lege doel miste de tiener onverwachts. Hdm zette aan, kreeg kansen, maar Alexandra Heerbaart verschalken lukte de Haagsen niet.

Beslissing in finale

Vijf minuten voor het einde kreeg Julia Verschoor een groene kaart. Kampong profiteerde optimaal van de overtalsituatie. Alsnog Veen besliste de wedstrijd door de 0-3 voor haar ploeg binnen te schieten.

Reageer

Contact Us