Video: De hoogtepunten van de zaalfinale heren 2016

Vorig jaar wonnen de heren van Amsterdam de landstitel in de zaal na een 6-2 zege in de finale op Rotterdam. In het Topsportcentrum in Rotterdam scoorden Max Sweering (3x), Robert Tigges (2x) en Teun Rohof voor de Amsterdammers. Olivier Polkamp maakte beide Rotterdamse doelpunten. Bekijk de hoogtepunten van de finale van 2016.

Wedstrijdverslag

Dat Rotterdam en Amsterdam elkaar in de finale om het landskampioen troffen was voor weinigen een verrassing. Beide ploegen waren heer en meester in de poulefase van de Hoofdklasse en wonnen al hun tien wedstrijden. Amsterdam deed dat nog net iets overtuigender, zij eindigden de competitie met een doelsaldo van +39, tegenover +25 van Rotterdam. Beide ploegen kruisten de degens in de eindstrijd, nadat Schaerweijde en hdm in de halve finales waren verslagen.

Amsterdam-aanvoerder Robert Tigges gaf zijn ploeg het goede voorbeeld. Al in de derde minuut onderschepte hij de bal vlak bij de eigen cirkel, rende hij het veld over naar de andere hoek, om vervolgens knap uit de heup raak te schieten. Drie minuten later volgde Max Sweering. Zelf zette de Amsterdammer de aanval op en uit een goede pass van Johannes Mooij vond ook hij het net.

Amsterdam verdubbelt voorsprong

De eerste mogelijkheid voor Rotterdam ontstond uit een corner. De redding van Laurens Goedegebuure belandde op de voet van Nicki Leijs. Diezelfde Leijs redde de Zuid-Hollandse inzet vervolgens prachtig met zijn puntje van de lijn. Sweering kon niet veel later zijn tweede maken uit een soepel uitgevoerd Amsterdams offensief.

Bij 3-0 vond Rotterdam-oefenmeester Reinoud Wolff het tijd voor een time-out. Dat bleek een goede zet, want het spel was amper hervat of Oliver Polkamp maakte de eerste treffer voor zijn ploeg. Hierna volgde een sterke fase van Rotterdam en tussen de bedrijven door vermaakte met name Polkamp het publiek met technische hoogstandjes.

Na rust loopt Amsterdam uit

Amsterdam pakte het dominante spel na rust weer op. De Noord-Hollanders liepen uit naar 5-1 door doelpunten van Teun Rohof en Sweering. Aanvoerder Sjoerd Gerretsen was de tweede Rotterdammer, na Mauritz Hertzberger, die plaats moest nemen op de strafbank. Voor coach Wolff het teken de tweede time-out in te zetten. Opnieuw had het effect, Polkamp scoorde wederom voor zijn ploeg.

Dichterbij dan 5-2 kwam Rotterdam niet. Met een schitterende turn zette Leijs de hele Zuid-Hollandse defensie op het verkeerde been, waardoor Tigges vrij kon binnen schuiven. Met de 6-2 score kon Amsterdam in de resterende minuten weinig meer gebeuren en prolongeerde zodoende de landstitel.

Reageer

Contact Us