Video Lucas Judge: ‘Genoeg kansen, hadden er een van moeten maken’

Er was dit seizoen veel nieuw bij de fusieclub Oranje-Rood. Als Oranje Zwart won de ploeg drie landstitels op rij en boekte het Europees succes met als hoogtepunt de winst van de EHL in 2015. Dit seizoen werden de play-offs niet gehaald en moesten de Eindhovenaren zondag genoegen nemen met EHL-zilver na verlies in de finale tegen Rot-Weiss Köln (3-2).

Een teleurstelling voor coach Lucas Judge die in zijn eerste jaar bij Oranje-Rood met lege handen staat. “Ik vond dat wij goed hebben gespeeld”, zegt Judge in gesprek met NOS Studio Sport. “Zeker in de eerste helft genoeg kansen waarvan je een van die kansen had moeten maken. Dan is het uiteindelijk teleurstellend dat je de wedstrijd niet wint.”

Verhaal van het seizoen

Rot-Weiss Köln profiteerde optimaal van momenten van concentratieverlies aan de kant van Oranje-Rood. “Dat is wel echt het verhaal van ons seizoen”, gaat Judge verder. “We hebben gewoon niet zo heel veel weggegeven. Alleen de momenten dat we niet helemaal scherp staan, die kosten ons echt wel iedere keer een doelpunt. En het is frustrerend dat het op zo’n dag weer gebeurd.”

Bekijk het complete interview van NOS Studio Sport met Lucas Judge

Reageer

Contact Us