Video Maartje Paumen: 'Pijn in mijn hart om weg te gaan' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Video Maartje Paumen: ‘Pijn in mijn hart om weg te gaan’

Niet alleen Ellen Hoog, maar ook Maartje Paumen nam afgelopen zaterdag afscheid van de Hoofdklasse. In tegenstelling tot haar voormalige teamgenoot van Oranje kroonde de strafcornerspecialiste zich met Den Bosch tot kampioen van Nederland, haar elfde titel.

“Ik wilde gewoon één ding en dat was deze wedstrijd winnen”, zegt Paumen voor de camera van NOS Studio Sport. “Dan sta je eigenlijk niet stil dat het je laatste wedstrijd kan zijn in dit mooie tenue.”

Het is klaar

Het laatste fluitsignaal gevolgd door het besef. Het overviel Paumen een beetje. “Dan komt het nog wel even binnen. Expres voor de wedstrijd wil ik er niet aan denken en stop ik het weg. Dan is het voorbij en denk je ja dit is de laatste officiële Hoofdklassewedstrijd. De Hoofdklasse is klaar.”

Paumen verruilt na 13 jaar Den Bosch in voor het Belgische Royal Antwerp. “Hier ben ik geworden wie ik geworden ben, de speelster die ik nu ben. Ik heb hier alles meegemaakt en geleerd. Daar ben ik dankbaar voor. Het doet pijn in mijn hart om hier weg te gaan.”

Bekijk het complete interview met Maartje Paumen

Reageer