Video Mink van der Weerden: 'Het spel is goed, alleen het resultaat net niet' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Video Mink van der Weerden: ‘Het spel is goed, alleen het resultaat net niet’

Oranje-Rood hoopte met winst in de EHL het seizoen nog kleur te geven. Na het mislopen van de play-offs in Hoofdklasse had de Eindhovense ploeg zijn zinnen gezet op de Europese hoofdprijs. Maar zondag was het opnieuw net niet. Na de 8-0 zege in de halve finales op Wimbledon bleek het Duitse Rot-Weiss Köln in de eindstrijd met 3-2 te sterk.

“Het spel is goed en we maken goede stappen. Alleen het resultaat is er net niet”, zegt Mink van der Weerden in gesprek met NOS Studio Sport. “Het zou er hebben uit gezien dat wij beter waren, maar ja daar koop je niet zo veel voor als je er met 3-2 af gaat.”

Lekker teampje

“Ze hebben het fantastisch gedaan”, gaat Van der Weerden verder over Rot-Weiss Köln. “Zij hebben drie, vier kansen en drie goals. Zij hebben ook echt een goede ploeg. Er zitten tien jongens in het Duits programma. Daar hebben wij respect voor. Zij schakelen Kampong, Polo, Dragons en ons uit, lekker teampje dan.”

“Het is wel redelijk taai. Als je de play-offs niet haalt en dan hier voor een tweede prijs kan spelen en die ook niet haalt. Dat voelt als een trap na.”

Bekijk het gehele interview van NOS Studio Sport met Mink van der Weerden

Reageer