Video Mirco Pruyser: ‘Alles ligt zo dichtbij elkaar’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Video Mirco Pruyser: ‘Alles ligt zo dichtbij elkaar’

De heren van Amsterdam dolven zondag in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs na het nemen van shoot-outs het onderspit tegen titelverdediger Kampong. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

“Alles ligt zo dichtbij elkaar”, zegt Amsterdam-spits Mirco Pruyser in gesprek met NOS Studio Sport. “In de halve finales hebben we al vier keer shoot-outs gezien en vandaag ook in de eerste finale. We doen niet voor elkaar onder.”

Kampong sterk in shoot-outs

Amsterdam verloor twee van de laatste drie shoot-outseries, terwijl Kampong al vijf series op rij heeft gewonnen, mede dankzij keeper David Harte. “Dat David daar staat, maakt mij niet uit. Wij hebben ook een goede keep, dus zo bang ben ik niet voor de shoot-outs.”

Zaterdag staat in Utrecht de tweede wedstrijd van de finale op het programma. “Natuurlijk is dit een klein tikje”, gaat Pruyser verder. “We zijn mentaal sterk dit jaar. Als we in de kleedkamer zitten richten we ons op zaterdag, die moeten we sowieso winnen om kampioen te worden. Als we die winnen, pakken we hem zondag ook.”

Bekijk het complete interview van NOS Studio Sport met Mirco Pruyser

Meer Amsterdam-Kampong:
Lees het interview met Martijn Havenga
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Kampong
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-1
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-2
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Kampong-3

Reageer