Videoscheidsrechter bij finales play-offs

Tijdens de wedstrijden bij de heren en de dames in de finale van de play-offs in de Hoofdklasse zal opnieuw gebruik worden gemaakt van videoscheidsrechters. Dat heeft de KNHB bekendgemaakt.

In samenwerking met zowel de NOS als Ziggo Sport is het mogelijk om videoscheidsrechters op de verschillende speellocaties in te zetten. Vorig seizoen introduceerde de KNHB de zogenoemde videoreferral voor het eerst in de Nederlandse competitie. Bij veel internationale toernooien is de videoscheidsrechter inmiddels standaard.

Niet vanzelfsprekend

Manager Competitiezaken en Arbritrage Leon Rutten is blij met de videoref. “Anders dan bij bijvoorbeeld de Eredivisie voetbal is het in ons geval niet vanzelfsprekend dat we bij de competitiewedstrijden meerdere cameraposities hebben of play-offs live kunnen uitzenden.”

“Goed overleg met de televisieproducenten gekoppeld aan een wedstrijdprogramma dat uitzending mogelijk maakt en een financiële bijdrage van de KNHB zorgt ervoor dat we er zeker van zijn dat deze vier tot zes wedstrijden allemaal live te zien zijn én de videoscheidsrechter mogelijk is.”

In halve finales geen videoref

Rutten vervolgt: “Omdat de halve finales op twee locaties tegelijkertijd worden gespeeld, en daarnaast niet allemaal live uitgezonden kunnen worden, is het helaas niet mogelijk ook deze wedstrijden van videoscheidsrechters te voorzien. Dat heeft vooral te maken met de kosten die we moeten maken om de dan noodzakelijke cameraploegen langs de lijn te kunnen hebben staan. Maar de mogelijkheden op dat vlak blijven we jaarlijks onderzoeken.”

De finales in de Hoofdklasse dames worden gespeeld op 10, 12 en 13 mei om 16.00 uur. De beslissingen in de Hoofdklasse heren vallen op 13 mei (13.15 uur) en op 19 en 20 mei (beide wedstrijden om 16.00 uur). Alle finalewedstrijden worden LIVE uitgezonden door de NOS op NPO 1.

Reglement

Lees het reglement videoscheidsrechters

Reageer

Contact Us