Videoscheidsrechters tijdens finales play-offs | Hoofdklasse Hockey Nederland

Videoscheidsrechters tijdens finales play-offs

Tijdens de wedstrijden bij de heren en de dames in de finale van de play-offs zal gebruik worden gemaakt van videoscheidsrechters. Dat heeft de KNHB bekendgemaakt.

De bond is verheugd dat het, in goede samenwerking met zowel de NOS als Ziggo Sport, mogelijk is om videoscheidsrechters op de verschillende speellocaties in te zetten. Het is de eerste keer dat in de Hoofdklasse gebruik kan worden gemaakt van de zogenaamde videoreferral.

Eerder niet mogelijk

“De KNHB wil graag, net als in het internationale hockey, gebruikmaken van videoscheidsrechters tijdens de play-offs. Omdat de finales in series op verschillende locaties worden gespeeld en door verschillende mediapartijen worden uitgezonden, was het voor de KNHB niet eerder mogelijk dit te doen”, zegt Leon Rutten Hoofd Competitie en Arbitrage KNHB.

“De afgelopen weken is samen met de NOS en Ziggo Sport zorgvuldig bekeken of we op de verschillende speellocaties kunnen werken met dezelfde camera-inzet. Daarover zijn goede afspraken gemaakt, waardoor we nu kunnen garanderen dat alle finalewedstrijden bij de dames en de heren op dezelfde manier worden geregistreerd. Daardoor is een videoscheidsrechter nu wel mogelijk”, zegt Rutten.

Finale bij de heren

Op woensdag 17 mei spelen de heren van Rotterdam en Kampong de eerste finalewedstrijd van de best-of-three-serie op het complex van Kampong. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur en wordt live uitgezonden door Ziggo Sport. Op zaterdag 20 en eventueel zondag 21 mei zendt de NOS de wedstrijden live uit. Aanvangstijd is 15.35 uur.

Ook de damesfinales op 25, 27 en eventueel 28 mei worden live uitgezonden. Echter, de dames van Den Bosch, SCHC, Amsterdam en Oranje-Rood spelen komend weekend eerst hun tweede en eventueel derde wedstrijd in de halve finales.

Reageer