Vier nieuwe aanwinsten voor Hurley Dames 1

Hurley heeft zich voor komend seizoen versterkt met Marili Visch en Teuntje Horn (beiden Amsterdam), Lise Donkersloot (De Terriërs) en Renee van den Brand (Den Bosch).

Visch speelde de afgelopen vier seizoenen voor Amsterdam en kwam ook uit voor Jong Oranje. Ze wilde weer een bepalende rol in een team hebben en ziet Hurley daarvoor als ideale stap. Donkersloot speelde in 2012 met De Terriërs al in de Hoofdklasse en wilde opnieuw op het hoogste niveau spelen.

Stabieler

Nieuwbakken coach Jorge Nolte: ‘Marili en Lise zijn meiden met veel ervaring die er voor kunnen zorgen dat we stabieler kunnen gaan presenteren volgend jaar. Marili heeft jaren lang bij de top van Nederland gespeeld en Lise is een winnaar puur sang. Ik weet zeker dat deze meiden onze jonge groep een extra stap kunnen laten maken.’

Naast deze routiniers maken ook Horn en Van den Brand de stap naar het vaandelteam van Hurley. Horn komt over van Amsterdam MA1, waarmee ze afgelopen weekend de landstitel won. Daarnaast speelt ze in Nederlands Meisjes A. Van den Brand speelde afgelopen seizoen in Den Bosch MA1, dat in de halve finales in de strijd om de landstitel werd uitgeschakeld door Amsterdam MA1. Van den Brand gaat in Amsterdam studeren.

Mix

Nolte: ‘We hebben met deze jeugdige talenten de groep voor 95% compleet. Ik denk dat we een mooie mix hebben tussen jong en oud, waarmee we de komende jaren veel plezier van gaan hebben.’

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (7)

 1. Geen versterking maar verbreding. Ik blijf me verbazen dat clubs, iedereen die nieuw is in een groep, als versterking zien.

 2. hoofdklasser

  We zullen zien wat de competitie gaat brengen, misschien is het wel versterking misschien niet.
  Ik ben benieuwd naar een aantal andere clubs wanneer die met versterkingen komen en of nieuwe coaches.

 3. Topcoach!

  Hurley nu ook al een koopclub? 🙂

 4. wie gaan er weg dan?
  Visch ervaren verdediger, maar daar heeft hurley er al een paar goede van, tenzij Silfhout niet achterin wil spelen.
  Hebben een prima selectie voor plek 5 tm 7.
  Verbazingwekkend weinig eigen jeugd bij Hurley dames. Daar heeft het de slag ten opzichte van de buurlcubs wel gemist. Maar genoeg aantrekkingskracht op studerende instromende talenten. Dat kan dus ook heel goed werken.

 5. Renee van den Brand is in ieder geval een prima speler met potentie. Typisch een voorbeeld van eigenlijk een toptalent bij een club (HCDB) waar niet alle talent door kan stromen. In de schaduw van de gouden kalveren (maar ook echte talenten als bv een Pien Sanders ea) vind je soms de mooiste spelers. Goede zet van Hurley!

 6. Amsterdam

  Zelfde geldt voor Teuntje Horn. Paar jaar rijpen en terug naar Amsterdam als je het mij vraagt

 7. Prima breedte versterkingen. Van hattem naar Pinoke, Siersema stopt, van weeren naar groningen, Lambers naar Amsterdam.
  Al met al zijn ze dus minder geworden dan afgelopen jaar, gezien het feit dat OR en kampong sterker worden, schat ik ze niet hoger in dan plek 7.

Reageer

Contact Us