Vincentie wil haar steentje bijdragen om Hurley naar de play-offs te brengen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vincentie wil haar steentje bijdragen om Hurley naar de play-offs te brengen

Carmen Vincentie verhuist al op jonge leeftijd van het ene team in de Livera Hoofdklasse naar de andere. De jonge aanvallende verdedigster gaat studeren in Amsterdam en maakt daarbij ook meteen de overstap naar haar nieuwe club, Hurley.

Afgelopen seizoen mochten de dames van HGC meedoen op het hoogste niveau. Het team eindigde op een zeer ruime achterstand op de laatste plaats. Degradatie leek een feit, echter de KNHB besloot anders en gaven de dames uit Wassenaar nog een extra kans. Komend jaar mag de ploeg nogmaals meedoen in de Livera Hoofdklasse.

Ze heeft er nog maar één jaar Livera Hoofdklasse opzitten. Ondanks het feit dat Carmen Vincentie wederom mee zou mogen doen bij het eerste van HGC, besloot zij toch een andere keuze te maken. De technisch directeur van Hurley had via via begrepen dat Vincentie zou willen verhuizen naar Amsterdam, zodoende ontstond er een gesprek: ‘Mijn moeder speelde al bij de veterinnen van Hurley. Ik kende de club daardoor best goed. Het gesprek met de technisch directeur was uiteindelijk erg prettig. Natuurlijk vond ik het lastig om afscheid te nemen van de club waar ik mijn hele jeugd heb gehockeyd. Dankzij HGC heb ik de kans gekregen om op dit niveau te spelen’.

Carmen Vincentie speelde al op haar 17de in de Livera Hoofdklasse.
Carmen Vincentie speelde al op haar 17de in de Livera Hoofdklasse. Foto: Roel Ubels

De ploeg die moeilijk tot scoren kwam

Via MHC Voorhout verhuisde Vincentie al op jonge leeftijd naar HGC. In de d-tjes sloot zij al aan bij de Gazellen. In haar zevende jaar bij HGC, mocht Vicentie op haar 17de jaar al proeven aan de Hoofdklasse. Ook speelde Vincentie bij Oranje-18. Toch werd haar eerste jaar in de Livera Hoofdklasse geen gemakkelijke. HGC eindigde strak onderaan met maar één punt in de Livera Hoofdklasse. Daarnaast kwam de ploeg maar tot zes doelpunten toe. In de afgelopen tien jaar was er geen ploeg in de Livera Hoofdklasse die zo weinig tot scoren toe kon komen als HGC, met maar een gemiddelde van 0,35 doelpunten per wedstrijd. Zelfs Push die in het seizoen 2015/2016 gemiddeld 5,09 doelpunten tegen kreeg, scoorde meer dan HGC. ‘Verliezen is nooit leuk. En natuurlijk ging de sfeer ook bij ons omlaag. Toch kijk ik trots terug op de comeback die we na de winterstop wilden maken. De sfeer was goed en we keken echt uit naar de tweede seizoenshelft. Komend jaar heeft HGC geïnvesteerd in nieuwe krachten, ik denk dat ze het komend jaar een stuk beter gaan doen’, aldus Vincentie.

De dames van HGC nemen komend jaar afscheid van alle drie de internationals: Moe Sasaki, Alina Piccardo en Lucie Ehrman. Daarentegen komen er ook weer drie internationals bij: Dirkie Chamberlain, Milagros Fernandez en Heather McEwan. Tevens verwelkomt het team Amy van den Bosch, Anne Eijsbouts, Frederique Haverhals, Ingeborg Dijkstra en Merel de Blaey.

Robbert-Jan de Vos neemt volgend jaar het stokje over van Yara Casteleijn die een zwaar jaar in de Livera Hoofdklasse kende.
Robbert-Jan de Vos neemt volgend jaar het stokje over van Yara Casteleijn die een zwaar jaar in de Livera Hoofdklasse kende. Foto: Roel Ubels

Steentje bijdragen

Bij Hurley komt Vincentie in aanraking met een ploeg die komend seizoen gaat meestrijden om een plek in de play-offs. Van een aantal speelsters werd afscheid genomen, maar het merendeel van de ploeg blijft intact. Dit in tegenstelling tot concurrenten Oranje-Rood en Laren waar een groot deel van de ervaren kern het schip heeft verlaten. Vincentie legt uit: ‘Ik wist dat Hurley op papier een goed team had, daarom was ik voor de eerste trainingen best gespannen. De eerste trainingen bij Hurley gingen goed. De staf en het team waren heel open naar mij. Ik voelde me meteen thuis. De combinatie van studie, wonen en sport vallen nu goed op zijn plaats. Er wordt natuurlijk gesproken over een plek in de play-offs, ik hoop dat ik komend jaar daar een steentje aan kan bijdragen’.

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Door: Hans Hofstra

Reageer