Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden heren zondag 10 oktober | Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorbeschouwingen Hoofdklassewedstrijden heren zondag 10 oktober

HGC-Laren
Een topper. Dat zou het moeten zijn op basis van het vorige seizoen, toen beide ploegen de play-offs haalden. Dit jaar is het echter een ander verhaal. HGC haalde slechts 5 punten uit 5 duels en Laren doet het nog minder met 3 uit 4. Een mooi moment voor beide teams om het zelfvertrouwen wat op te krikken.

Den Bosch- Amsterdam
De Bosschenaren waren vorige week dichtbij een stuntje tegen Rotterdam, maar bleven weer met lege handen achter. De formatie van coach Reinoud Wolff staat op een troosteloze 10de plaats en kan de eerste overwinning heel goed gebruiken. Dat zal echter niet vanzelf gaan want Amsterdam komt op bezoek. De hoofdstedelingen boekten vorige week een eclatante overwinning op Bloemendaal en willen deze lijn graag doortrekken.

Oranje Zwart- HDM
De koploper tegen de promovendus en hekkensluiter. Vooraf niet de meest spannende wedstrijd van deze speelronde. Oranje Zwart won woensdag nog met 0-3 bij streekgenoot Tilburg en komt zondag dus weer een laaggeklasseerde ploeg tegen. HDM haalde nog geen punt en had haar rentree in de hoofdklasse waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Toch zal de Haagse ploeg niet met knikkende knieën naar Eindhoven komen. Er is immers niets te verliezen.

Rotterdam-Kampong
Een zeer belangrijk duel voor zowel Rotterdam als Kampong. Wie deze wedstrijd verliest haakt voorlopig af voor de plekken die aan het eind van het seizoen recht geven op de play-offs. De thuisploeg mist Mark Knowles en Simon Child, maar heeft nog altijd genoeg kwaliteit rondlopen. Kampong is één van de weinige ploegen die momenteel of volle sterke is en moet dus in deze fase van de competitie zaken doen. Dat gaat met horten en stoten want kampong won twee duels, maar verloor er net zoveel.

SCHC-Tilburg
Als SCHC ook deze wedstrijd weet te winnen slaat het nu al een groot gat met de concurrentie. De ploeg van coach Adel Fuentes won al van Den Bosch en HDM en hoopt ook tegen Tilburg op een driepunter. Tilburg zal deze wedstrijd echter ook benaderen als een finale en één van de weinige kansen waar punten gepakt kunnen worden. Het kan dus wel eens een heet middagje worden in Bilthoven.

Pinoké- Bloemendaal
De topper van deze speelronde. Pinoké is het seizoen fantastisch begonnen en is nog zonder puntverlies. Maar of de steekneuzen dat zo houden is nog maar de vraag. Landskampioen Bloemendaal komt namelijk op bezoek. De oranjehemden zijn de laatste wedstrijden wat wisselvallig maar zijn in deze wedstrijd toch de torenhoge favoriet.

Reageer