Voorspellingen hoofdklasse 18 oktober (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen hoofdklasse 18 oktober (dames)

De vrouwen werken zondag de zevende speelronde af. Laren en Amsterdam zijn ongeslagen en spelen tegen de nummer laatst en voorlaatst, het zou derhalve goed kunnen dat de beide Noord-Hollande ploegen deze ongeslagen status nog een weekendje volhouden. Verder onder andere op het programma: een Brabantse en een Utrechtse derby.

MOP SCHC dames RU van Leur

Pinoké – Amsterdam 0-4
Thuisploeg Pinoké verloor tot nu toe vijf van de zes wedstrijden en dat is precies het aantal duels dat Amsterdam tot dusver won. In het onderlinge treffen tussen de ploegen uit het Amsterdamse Bos blijkt al snel waarom. Oranje-hofleverancier Amsterdam troeft de Steekneuzen op alle fronten af en met name Lauren Stam en Kitty van Male lijken, wellicht ingegeven door hun recente selectie voor de trainingsgroep van het Nederlands elftal, vleugels te hebben. Beide dames scoren twee keer.

SCHC – Kampong 3-2
Een weerzien voor SCHC-speelster Xan de Waard met haar oude club Kampong. Bij de Utrechters leek deze zomer sprake van een leegstroom, maar ze staan voorlopig zeer netjes vijfde, met slechts twee punten achterstand op de play-offplekken. Stichtse heeft liefst zeven Nederlands internationals in de gelederen en speelt deze individuele kwaliteiten goed uit tegen de provinciegenoot. Caia van Maasakkers strafcorner en twee doelpunten van Claire Verhage zetten de thuisploeg op 3-0. Door het verslappen van de aandacht komt Kampong terug naar 3-2, maar voor de gelijkmaker komen de bezoekers tekort.

Laren – Push 5-1
De koploper ontvangt de hekkensluiter. Natuurlijk speelt Push vrijuit, het heeft tenslotte niks te verliezen, maar tegen de lichtblauwe formatie zijn de Brabanders niet opgewassen. Lichtpuntje voor de Brabanders is de score van Vivian Kowalski. De Bredase is pas de vierde speelster, naast Pien van Nes, Fay van der Elst en Lieke Hulsen, die Joyce Sombroek dit seizoen verschalkt.

Hurley – Den Bosch 2-2
Hurley verrast met een punt tegen de landskampioen en het was niet onverdiend. Den Bosch speelt voor de derde keer op rij 2-2. De Brabanders hebben hun draai nog niet helemaal gevonden deze jaargang. In de zes voorgaande wedstrijd werd nooit vaker dan twee keer gescoord, de soevereiniteit van de recordkampioen hebben we dit jaar nog niet gezien. Ook tegen de Amsterdammers is Den Bosch niet in topvorm, maar Maartje Paumen zet haar ploeg desalniettemin twee keer op voorsprong uit de strafcorner. Hurley vecht zich, ook dankzij de korte hoekslag, even zo vaak terug.

Bloemendaal – hdm 0-1
Belangrijke punten om afstand van de play-outplekken te nemen worden verdeeld in de strijd tussen Bloemendaal en hdm. De Haagsen winnen doordat zij net wat volwassener spelen dan de opponent. Het is niet mooi, maar hdm pakt voor het derde duel op rij punten, uiteraard door een treffer van Pien van Nes. Bloemendaal blijft ontgoocheld achter, zij hadden tenslotte de beste kansen.

Oranje Zwart – MOP 1-3
Oranje Zwart heeft het zwaar in thuiswedstrijden, enkel in het openingsduel tegen Hurley pakten de Eindhovenaren een punt. Ook tegen provinciegenoot MOP lijken de zenuwen de overhand te nemen bij OZ. Dankzij opvallende persoonlijke fouten kunnen de vrouwen uit Vught al in de eerste helft op 0-2 komen. Met frisse moed start de thuisploeg aan de tweede helft en forceert de aansluitingstreffer. Als MOP op 1-3 komt, is het Eindhovens verzet gebroken.

Reageer