Voorspellingen hoofdklasse 18 oktober (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen hoofdklasse 18 oktober (heren)

Speelronde zeven voor de mannen. Amsterdam won vrijdagavond van Oranje Zwart en staat ongeslagen aan kop van de ranglijst. Zondag spelen zij tegen de buren van Pinoké. Bloemendaal valt van de traditionele topploegen het meest tegen, de Mussen wonnen slechts twee duels, wellicht dat ze zondag tegen HGC de eerste thuisoverwinning kunnen bijschrijven. Schaerweijde reist af naar Eindhoven, hopende op de eerste seizoenszege.

Heren Kampong SCHC Kemperman MdW

Pinoké – Amsterdam 0-2
De laatste keer dat deze twee hoofdstedelijke ploegen in de competitie tegenover elkaar stonden lukte bij Amsterdam alles, terwijl bij Pinoké juist alles fout ging, wat fout kon gaan. 11-1 voor Amsterdam was toen het resultaat. Zo’n pak slaag gebeurt de Steekneuzen natuurlijk niet weer en zeker niet in eigen huis, verdedigend zetten ze het goed neer. Amsterdam mist strafcornerschutter Justin Reid-Ross, die afgelopen week zijn enkelbanden scheurde, daarom des te meer. Uiteindelijk vindt de koploper twee keer een gaatje in de verdediging van de opponent.

SCHC – Kampong 2-4

Kampong staat dan wel tweede en SCHC achtste, tot nu laat de hoofdklasse zien dat de Utrechtse derby’s voor voldoende spanning zorgen. De volwassenheid van Kampong geeft uiteindelijk de doorslag en Stichtse laat, zoals vaker dit seizoen, de wedstrijd in de slotfase uit de handen glippen. De thuisploeg opent sterk, kom tot twee keer op voorsprong, maar Philip Meulenbroek en Constantijn Jonker, beiden twee goals, zorgen ervoor dat de punten mee gaan naar sportpark Maarschalkerweerd.

Rotterdam – Voordaan 3-3
Rotterdam ontbeert dit seizoen consistentie. De ploeg boekte goeie overwinningen op Den Bosch en HGC, tegen SCHC en Hurley werd onverwacht punten verspeeld. Dit gebrek breekt de havenstedelingen op in de wedstrijd tegen Voordaan. Een sterke eerste helft, tegenover een zwakke tweede, zorgt ervoor dat de Groenekanners een puntje kunnen pakken. Adriaan Stolk is de grote man aan Voordaan-kant met drie doelpunten.

Hurley – Den Bosch 5-2
Nummer zes en zeven van de hoofdklasse leveren een boeiend duel zondag, waarbij beide ploegen ontzettend veel arbeid verrichten. Hurley laat andermaal deze competitie zien dat het in eigen huis heer en meester is. Terwijl uitwedstrijden juist de achilleshiel zijn van Den Bosch. De ploeg kreeg in zijn drie wedstrijden niet aan de eigen Oosterplas al veertien treffers tegen.

Bloemendaal – HGC 1-3
Bloemendaal is nog zoekende naar de vorm en HGC is dan geen fijne tegenstander om te treffen. De Mussen maken het spel en lijken te domineren, maar HGC kan natuurlijk altijd terugvallen op die ijzersterke strafcorner van Gonzalo Peillat. Ook zondag is de Argentijn beslissend voor de Gazellen, al is iedereen het erover eens dat Bloemendaal op zijn minst een punt had verdiend.

Oranje Zwart – Schaerweijde 3-0
Schaerweijde heeft tegen landskampioen Oranje Zwart niks te verliezen en opent de wedstrijd frivool. OZ, met de wedstrijd van vrijdagavond nog in de benen, laat de Zeistenaren een kwartier komen, maar neemt daarna het initiatief over. De Eindhovenaren laten de kans om een negatieve reeks van twee nederlagen te doorbreken, niet liggen tegen de hekkensluiter van de hoofdklasse. Mink van der Weerden schiet twee keer raak uit de strafcorner.

Comments (1)

  1. Dames voorspelling?

Reageer